Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
«YouTube» grasās bloķēt mazo ierakstu kompāniju dziesmas
Publicēts 19. jūnijā, 2014.
Populārā video vietne «YouTube» draud bloķēt mazo ierakstu kompāniju dziesmas, nespējot vienoties par sadarbības noteikumiem.

Tehnoloģiju kompānija «Google», kurai pieder video koplietošanas tiešsaites sociālā tīkla tīmekļa vietne «YouTube», gatavojas atklāt jaunu mūzikas straumēšanas vietni, bet pirms tam notikt, kompānija pārslēdz līgumus ar mūzikas ierakstu kompānijām.

Video vietnes «YouTube» pārstāvis Roberts Kincls norādījis, ka tuvāko dienu laikā tiks bloķētas daudzu mazo ierakstu kompāniju pārstāvētas dziesmas, ja netiks panākta vienošanās un uzņēmumi nepiekritīs izmaiņām licencēšanas noteikumos.

Video vietne «YouTube» jau ir panākusi vienošanos ar ierakstu kompānijām «Sony», «Warner» un «Universal». Vienošanās nav panākta ar neatkarīgo ierakstu kompānijas apvienību «Worldwide Independent Network» (WIN), kas noteikumu izmaiņām nav piekritusi, uzskatot tos par neizdevīgiem. 

Līdz ar to, pavisam drīz video vietnē "YouTube" vairs nebūs iespējas aplūkot tādu populāru dziedātāju un mūziķu video kā Adeles, «Arctic Monkeys» un «Radiohead».

Kā norāda WIN direktore Elisone Venema, kompānija aizvien mēģina panākt sadarbību un likt «YouTube» saprast, cik svarīga ir neatkarīgā mūzik, ka bez tās populārā video vietne ir nolēmusi sevi neveiksmei. 

Jauno «YouTube» pakalpojumu sauks «MusicPass'», kas mēnesī izmaksās aptuveni piecus ASV dolārus.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: