Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Āboltiņa: pašlaik nepieciešams izvairīties no visa, kas var konfrontēt cilvēkus
Publicēts 11. martā, 2015.
Ņemot vērā notikumus Latvijā un pasaulē, šogad situācija ir būtiski citādākā nekā pirms gada un pašlaik būtu nepieciešams izvairīties no visa, kas var konfrontēt cilvēkus, komentējot 16. marta tēmu, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"16. marta gājieni tradicionāli ir vieta, kur cilvēki mēģina konfrontēties," sacīja Āboltiņa, norādot, ka ir informācija gan par tiem, kas ir pieteikušies, gan par Krievijas finansētam aktivitātēm.

Āboltiņa norādīja, ka šogad situācija ir daudz savādāka nekā bija pirms gada: "Šobrīd kaimiņvalstī notiek karš, mums joprojām ir informācija, ka tas var kaut kādā veidā vērsties arī pret Latviju. Mums ir Eiropas Savienības prezidentūra, kas mums automātiski pievērš lielāku uzmanību, ir notikumi Parīzē, kurā tika nogalināti žurnālisti, ir notikumi Dānijā... "atgādināja Āboltiņa, piebilstot, ka ņemot to visu vērā, pašlaik būtu nepieciešams izvairīties no visa, kas var konfrontēt cilvēkus.

Āboltiņa norādīja, ka Latvijai nav jāpakļaujas provokācijām un šāda veida biznesam no Krievijas puses, piekrītot Drošības policijas (DP) priekšnieka Normunda Mežvieta viedoklim, ka šāda veida aktivitātēm, kas tiek finansētas no Krievijas puses, nav nekādas saistības ar fašisma atdzimšanu, bet ar mērķi Latvijā realizēt Krievijas ģeopolitiskās intereses. 

Deputāte izteica cerību, ka līdzīgi kā citus gadus, DP arī šogad strādās pastiprinātā režīmā un nepieļaus nekāda veida konfrontācijas. 

Atceroties Otrā pasaules kara notikumus, Āboltiņa norādīja, ka jebkuram cilvēkam ir tiesības pieminēt karā bojāgājušos un atcerēties tā laika notikumus: "Latvijas cilvēki brīvprātīgi vai piespiedu kārtā bija ierauti karā starp divām lielvarām. Un šie cilvēki, kas piedalījās šajos notikumus, kas nebija mūsu cīņa, domāja, ka to dara par savu dzimteni - par savu Latviju. Katram no šiem cilvēkiem, kas karoja vienā vai otrā pusē,  ir tiesības iet pie pieminekļa un atcerēties kā šādi notikumi maina mazu valstu likteņus," norādīja Āboltiņa.

Jau vēstīts, ka 16.martā Latvijā tiek atzīmēta Leģionāru piemiņas diena, kura sabiedrībā tiek vērtēta divējādi - vieni atbalsta piemiņas gājienu Rīgā, kamēr citi asi kritizē tā norisi. 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: