Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Āboltiņa: Visiem partijas pārstāvošajiem deputātiem būtu jārespektē “Vienotības” valdes lēmumi
Publicēts 14. septembrī, 2017.
Šobrīd partiju “Vienotība” Saeimas frakcijā pārstāv dažādas partijas deputāti, bet viņiem būtu jārespektē “Vienotības” valdes lēmumi, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” pauda “Vienotības” frakcijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa pie šāda norādījuma nākusi sakarā ar atšķirīgajām politiķu nostājām par prezidenta iniciatīvu pārtraukt nepilsoņu statusa piešķiršanu bērniem.

Jau iepriekš tika minēts, ka Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa iniciatīva izbeigt nepilsoņa statusa piešķiršanu Latvijā dzimušajiem bērniem guvusi atbalstu no „Vienotības” Saeimas frakcijas deputātiem, kuri tagad pārstāv partiju „Kustība Par!”.

Āboltiņa norāda, ka šonedēļ esot diskutēts par to, kā frakcijā var strādāt cilvēki, kuru pārstāvētās politiskā spēka valdes lēmums ir pretrunā ar “Vienotības” lēmumu.

„Ja šie cilvēki pauduši atbalstu esošai valdībai, tad nevar ignorēt arī tās koalīcijas līgumu,” tā pauž “Vienotības” frakcijas priekšsēdētāja.

Līdz gala secinājumiem gan “Vienotības” frakcijā vēl nenonāca.

Āboltiņa uzskata, ka ir nepareizi, ja daļa frakcijas pārstāvju sāk ignorēt valdības stabilitāti un tā kā šobrīd ir būtiski pieņemt nākamā gada budžetu, jārespektē koalīcijas līgums.

„Piemēram, reģionālo partiju pārstāvji, kas darbojas “Vienotības” frakcijā, respektē koalīcijas līgumu. Frakcijā gan esot ļoti atšķirīgi viedokļi par prezidenta rosinājumu, tomēr jebkuram cilvēkam, kas ir šajā frakcijā, ir jārespektē “Vienotības” valdes lēmums,” sacija Āboltiņa.

Kā ziņots iepriekš, Valsts prezidents Raimonds Vējonis iesniedzis Saeimā likumprojektu “Par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem”. Tas paredz izbeigt piešķirt nepilsoņa statusu pēc 2018. gada 1. jūnija dzimušiem nepilsoņu bērniem un atzīt viņus par Latvijas pilsoņiem, ja vien bērna vecāki nav vienojušies par citas valsts pilsonības piešķiršanu bērnam un bērns nav citas valsts pilsonis. Tas darīts, neraugoties uz Nacionālās apvienības uzlikto veto šādai iecerei.

„Latvija ir demokrātiska un mūsdienīga Eiropas valsts, un ir jāpieliek visas pūles, lai turpinātu Latvijas valsti attīstīt un stiprināt. Latvijas izglītības sistēma spēj sagatavot un audzināt krietnus, godprātīgus un atbildīgus cilvēkus, kas ir Latvijas patrioti un kam ir stingra piederība Latvijai,” teica Vējonis.

Pēc likumprojekta pieņemšanas izmaiņas attiektos uz aptuveni 50 līdz 80 jaundzimušajiem gadā. 2016.gadā nepilsoņa statuss tika piešķirts 52 bērniem.

Foto: Saeimas kanceleja


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: