Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Aktīvisti turpina cīnīties pret sankciju pārtikas iznīcināšanu
Publicēts 25. augustā, 2015.
Arvien vairāk aktīvistu nosoda Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmumu ļaut iznīcināt pārtikas embargo produktus laikā, kad 20 miljoni Krievijas pilsoņi atrodas zem nabadzības sliekšņa.

Viena no šādām aktīvistēm ir Olga Savelieva, kura norāda, ka vēlas, lai pasaule zina, ka viņa nebaidās: "Jūs nekad neliksiet man ne no kā baidīties, jo, ja es kaut ko daru, es to daru pareizi," krievu medijam sacīja Savelieva.

Viņa uzsver, ka tā vietā, lai pārtika tiktu iznīcināta, to vajadzētu atdod tiem, kas patiešām mirst no tā, ka viņiem nav ko ēst.

Maskavas aktīvisti tiešsaistes petīcijā pieprasa, lai Putins maina rīkojumu iznīcināt tonnām kontrabandas pārtikas no Eiropas, un tā vietā pārdalīt konfiscētos pārtikas produktus miljoniem izsalkušo krievu.

"Mums nav pietiekami daudz ēdiena. Tāpēc nav pareizi tos iznīcināt. Cilvēki patiešām mirst dēļ tā, ka viņiem nav ēdiena," sacīja kustības līdere, kuras saukli ir "Neiznīciniet ēdienu! Esmu dzīva!"

Līdz otrdienai petīciju parakstījuši 384,000 iedzīvotāji un to plānots iesniegt prezidentam nākamajā nedēļā.

"Sankcijas ir novedušas pie paaugstinātām pārtikas cenām Krievijas lielveikalos. Krievijas pensionāri, veterāni, daudzbērnu ģimenes, cilvēki ar īpašām vajadzībām un citi ir spiesti ieturēt drastisku diētu un badoties. Ja šos pārtikas produktus var ēst, kāpēc tos ir jāiznīcina?" rakstīts petīcijā.

Jau vēstīts, ka Krievijas lēmums iznīcināt tonnām nelegāli ievestos Rietumvalstu pārtikas produktus arvien biežāk piedzīvo kritiku – atsevišķi cilvēki to sauc par demonstratīvu barbarismu, apvainojumu sabiedrībai un atteikšanos redzēt jautājuma ētisko pusi.

Kremlis apstiprināja lēmumu konfiscēt un iznīcināt visus Krievijas Federācijā nelegāli ievestos Rietumvalstu pārtikas produktus, kuriem noteikts pārtikas embargo.

Likums, kas stājās spēkā no 6. augusta, pieļaus, ka tā vietā, lai pārtika tiktu sūtīta atpakaļ, tā tiks iznīcināta un ne tikai uz robežas, bet arī veikalos un noliktavās, ja tiks tajos atrasti pēc kontroles iestāžu pārbaudēm.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: