Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Apinis: Veselības aprūpes finansēšanas likums vēršas pret dzīves pabērniem
Publicēts 4. janvārī, 2018.
Jaunais Veselības aprūpes finansēšanas likums, kas paredz no 2019.gada valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus saistīt ar sociālā nodokļa nomaksu, ir bezjēdzīgs, uzskata Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis.


Intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” Apinis norāda, ka likums, kas mēģinās iekasēt nodokļus pēc principa, vai saņems vai nesaņems veselības aprūpes pakalpojumus, atgrūdīs dzīves pabērnus un grūtdieņus. Pēc viņa domām, tāds likums ir bezjēdzīgs.
"Bez valsts apmaksāta veselības aprūpes pilna pakalpojuma groza paliks daudzbērnu mammas un “lauki cilvēki, kas savā dārziņā rušinās”," uzskata Apinis.
Viņš pauda, ka pieņemtās izmaiņas nevēršas pret tiem, kas, piemēram, būvniecībā nemaksā nodokļus, bet gan pret dzīves pabērniem.
Ziņots, ka 2017.gada decembrī Saeima apstiprināja Veselības aprūpes finansēšanas likumu, kas paredz obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanu.
Kā zināms, jaunais regulējums paredz valsts apmaksātās medicīniskās palīdzības minimumu, ko saņems visi iedzīvotāji neatkarīgi no iemaksu veikšanas veselības apdrošināšanai. Tajā ietilps neatliekamā medicīniskā palīdzība, dzemdību palīdzība, ģimenes ārsta sniegtie pakalpojumi, kā arī kompensējamās zāles un medicīniskās ierīces.
Savukārt, lai vēl papildus veselības aprūpes minimumam varētu saņemt arī citus valsts apmaksātus pakalpojumus, iedzīvotājiem būs jāpiedalās valsts obligātajā veselības apdrošināšanā. Tiesības uz apdrošināšanas grozā iekļautajiem pakalpojumiem būs sociāli apdrošinātai personai, kā arī tiem, kuri brīvprātīgi veikuši veselības apdrošināšanas iemaksas.
Plānots, ka jaunā veselības apdrošināšanas sistēma sāks darboties 2019. gadā, bet tiesības uz pakalpojumiem valsts obligātās veselības apdrošināšanas ietvaros būs personām, kuras iepriekšējā gadā bijušas sociāli apdrošinātas vai pašas veikušas iemaksas veselības apdrošināšanai.
Patlaban iedzīvotāji valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus var saņemt neatkarīgi no sociālo iemaksu veikšanas, un līdz ar to pakalpojumi tiek sniegti bez tiešu, uz veselības aprūpi vērstu, nodokļu maksāšanas.


Komentāri (1)
Vladislav: A solution tailored to your business needs https://www.cityfinances.lv/
06/01/2018 19:33
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: