Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
ASV sākas prezidenta vēlēšanas
Publicēts 8. novembrī, 2016.
Šodien ASV vēl nākamo prezidentu – uz Baltā nama saimnieka godu no demokrātu partijas kandidē bijusī pirmā lēdija Hilarija Klintone, bet no republikāņu partijas miljardieris Donalds Tramps.

Abi kandidāti vēl vakar vakarā rīkoja plašus pasākumus kopā ar ģimenēm, rokzvaigznēm un atbalstītājiem, aicinot balsot par sevi. Klintones pēdējā uzstāšanās notika Pensilvānijā, kurā ASV prezidenta amata kandidāte uzsvēra, ka pasaulē vajadzīga mīlestība un mediji to dēvēja par optimistisku noslēgumu, kamēr Tramps savos aģitācijas pasākumos turpināja kritizēt Klintoni un vainot Vašingtonas politisko eliti korumpētībā.

Lai arī aptaujas rāda, ka Klintonei ir neliels pārsvars pār Trampu, eksperti pieļauj, iznākums vēl nav zināms un iespējami arī pārsteigumi.

Tāpat zināmi jau arī pirmie balsošanas rezultāti. Nelielajā Diksvilnočas ciematiņā, kur saskaņā ar tradīciju tiek uzsākta balsošana ASV prezidenta vēlēšanās, otrdien uzvaru guvusi demokrātu kandidāte Hilarija Klintone.

Par Klintoni balsojuši četri vēlētāji, kamēr viņas sāncensis no Republikāņu partijas Donalds Tramps saņēmis divas balsis, bet vēl viena balss tikusi libertāņu kandidātam Gerijam Džonsonam.

Klintone uzvarējusi arī Hārtslokeišenā, saņemot 17 balsis, kamēr Trampu atbalstījuši 14 vēlētāji. Pārējie seši balsojuši par citiem kandidātiem.

Kamēr ASV iedzīvotājiem izvēle vēl ir jāizdara, Latvijas iedzīvotāji ASV prezidenta amatā vēlētos redzēt Hilariju Klintoni, liecina TNS veiktā aptauja. Aptuveni puse atbalsta demokrātu izvirzīto Hilariju Klintoni. Tikmēr katrs piektais ir par republikāni Donaldu Trampu, kamēr vēl 29% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Foto:girardatlarge/https://www.flickr.com/photos/girardatlarge/https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: