Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Bijušais ārlietu ministrs: Latvijas drošība ir atkarīga no Ukrainas konflikta atrisinājuma
Publicēts 5. februārī, 2015.
Latvijas drošības situāciju ietekmēs tas, kā tiks atrisināts Ukrainas konflikts, tā šorīt intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja bijušais Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš.

"Fakts, ka viena spēcīgā valsts vardarbīgi izjauc robežas un atņem otrai kaimiņvalstij, kas nesen tika saukta par brāļu valsti, teritorijas, ir slikts precedents visai pasaulei," komentējot Krievijas agresiju Ukrainā, sacīja Bērziņš.

"Ja atklāti, mani nedaudz pārsteidz tās valstis, kas atrodas tālāk un izturas diezgan vienaldzīgi pret šo faktu," norāda Bērziņš, nenoliedzot, ka Latvijai neapšaubāmi Ukrainā notiekošais ir daudz svarīgāks.

Bijušais ārlietu ministrs norāda, Latvijas lēmums pievienoties Eiropas Savienībai (ES) un NATO bija pareizs, taču vienlaikus atzīmē, ka katrai valstij ir jāprot sevi aizstāvēt pašai un Latvijas kļūda ir tā, ka valsts nav pievērsusi pietiekamu uzmanību šiem draudiem un nav ticis atvēlēts lielāks finansējums militārajai darbībai, lai valsts un tās iedzīvotāji spētu justies daudz drošāk pret Krievijas aizsākto hibrīdkaru.

"Ukrainas un Krievijas konfliktā Latvijas galvenais uzdevums ir veicināt dialogu," sacīja Bērziņš, norādot, ka nav optimists un ir grūti prognozēt, cik ilgi šī situācija varētu turpināties.

"Skaidrs ir viens, ka šobrīd atrast risinājumu, lai visi cilvēki saglabātu pašcieņu, nav iespējams", sacīja Bērziņš, norādot, ka arī Latvijai ir jāapzinās situācijas nopietnība un realitāte.

"Es ceru, ka Krievijas politiskā elite un prezidents nav pašnāvnieki. Bet, kad es paskatos Krievijas televīziju, tad man liekas, ka viņi ir pašnāvnieki,” sacīja Bērziņš, atgādinot, ka Krievijas valsts televīzija plaši izplata draudus, kuros Krievija Rietumu pilsētu vai teritoriju draud pārvērst radiaktīvos putekļos.

"Pašlaik Latvijas un citu valstu galvenais uzdevums ir labi darīt savus "mājasdarbus"", norādīja Bērziņš.

Komentējot Krievijas un Grieķijas attiecības, Bērziņš ir pārliecināts, ka Grieķijas simpātijas ir mēģinājums  panākt sev labākus noteikumus sarunās ar ES par parādiem.  

 


Komentāri (1)
Juris: man liekas, ka ukrainas krīzei atrisinājuma nebūs vēl ilgi
05/02/2015 12:31
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: