Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Brīvdienās gaidāms saulains laiks; nākamnedēļ, iespējams, sagaidīsim pirmo sniegu
Publicēts 20. oktobrī, 2017.
Tuvākajās dienās ieplūdīs aukstāks gaiss, bet nokrišņu būs maz un brīvdienās gaidāms saulains laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

 

Kaut arī tuvākajās dienās virs Latvijas dominēs augsta spiediena atzars, tomēr sestdien Latvijas dienvidu rajonos ir sagaidāmi īslaicīgi nokrišņi ciklona darbības rezultātā virs Polijas teritorijas. Jau tuvākajās dienās Latvijā ieplūdīs aukstākas gaisa masas un, gan dienām, gan naktīm kļūstot vēsākām, iespējams jau nākamnedēļ atsevišķās vietās sagaidīsim pirmo sniegu. Ņemot vērā temperatūras pazemināšanos, šīs nedēļas beigās un nākamajā nedēļā naktīs un no rīta, debesīm skaidrojoties, atsevišķos rajonos uz ceļiem var veidoties “melnais ledus”.

Piektdiena paies bez būtiskiem nokrišņiem un dienas laikā temperatūra būs +7…+10 grādu robežās. Naktī uz sestdienu valsts austrumos temperatūra daudzviet pazemināsies līdz -1…+2 grādiem, bet siltāks būs centrālajos un rietumu rajonos, kur debesis vairāk aizklās mākoņi. Brīvdienās būs lielākoties sauss laiks, un nokrišņi ir gaidāmi vien sestdien Latvijas dienvidrietumu rajonos. Gaisa temperatūra vēl turpinās pazemināties – naktī no sestdienas uz svētdienu, debesīm skaidrojoties, gaidāms sals pat līdz -3…-4°. Dienas nebūs siltākas par +3…+9 grādiem.

Nedēļas sākumā no dienvidrietumiem Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona un, saglabājoties zemām gaisa temperatūrām, jau varētu tikt novērots pirmais sniegs: lielāka sniega iespējamība ir Kurzemē un Zemgalē. Šobrīd informācija liecina, ka arī nedēļas gaitā vēl ievērojami siltāks nekļūs, bet nokrišņu prognozes nav viennozīmīgas. Ir iespējama divu scenāriju attīstība: pastiprinoties anticiklonam no ziemeļiem, gaidāms sauss laiks, bet, pietuvojoties cikloniem no dienvidrietumiem, būs vairāk mākoņu un nokrišņu.

Foto: dreamypixel/https://pixabay.com/en/users/dreamypixel-6094827/https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: