Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Deputātu budžeta kvotas ir publiski atzīta korupcija, uzskata opozīcijas pārstāvji
Publicēts 7. septembrī, 2016.
Nākamā gada budžetā tiks paredzētas tā dēvētās deputātu kvotas, un tām iecerēts atvēlēt 2,8 miljonus eiro. Saskaņā ar neoficiālu informāciju, individuāli vienam koalīcijas deputātam iecerēts piešķirt 20 000 eiro. Opozīcijas partijas “No sirds Latvijai” līdere Inguna Sudraba un Latvijas Reģionu apvienības deputāts Mārtiņš Bondars uzskata, ka deputātu budžeta kvotas ir publiski atzīta korupcija.

Kā šorīt LTV “Rīta panorāmā” pauda opozīcijas deputāti, tā dēvētās deputātu kvotas – valsts budžeta līdzekļi, kurus parlamentārieši atvēl atsevišķiem pieprasījumiem, vērtējot tos pēc politiskām interesēm – ir legāla korupcijas augstākajā līmenī. Mārtiņš Bondars, kurš deputātu kvotas neesot izmantojusi, solīja, ka aicinās savus kolēģus tās neizmantot arī turpmāk.

Lai arī Sudraba uzsver, ka nav jau slikti, ja kāds politiķis izdara ko labu savam novadam, taču tam nevajadzētu notikt par valsts naudu. Viņasprāt, ir nožēlojami, ja kādā pagastā par valsts līdzekļiem uzdāvināti tautas tērpi vai nopirka tāfele tiek uzskatīta par konkrēto deputātu nopelnu.

“Domāju, tagad pirms vēlēšanām tas ies uz urrā, ka katrs kaut kur griezīs lentīti un atnesīs ar banti apsietu kasti kā lielu dāvanu. Tas ir absolūti nožēlojami un neatbalstāmi,” sacīja deputāte.

Tikmēr Bondars valdības darbu vērtēja ļoti kritiski. Bondars kā sliktus lēmumus nosauca valdības mēģinājumu par katru cenu Valsts ieņēmumu dienesta vadībā iebīdīt apšaubāmu amatpersonu, zemkopības ministra organizēto kaktu tikšanos ar Krievijas ministru, nesekmīgo gāzes tirgus liberalizācijas procesu.

Mediji vēsta, ka arī 2014.gadā Saeimas deputāti uz valsts rēķina pabalstījuši gan savu partijas biedru vadītas organizācijas, gan pašvaldības, kuras paši vēl pirms pāris mēnešiem vadījuši.

Foto:Saeima/https://www.flickr.com/photos/saeima//https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: