Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Eirokomisārs: Grieķijas vieta ir eiro zonā; ES negatavojas tās aiziešanai
Publicēts 17. aprīlī, 2015.
Neskatoties uz dažādiem publiski izskanējušiem apgalvojumiem, Grieķijas vieta ir eiro zonā, apliecināja Eiropas Savienības (ES) ekonomikas lietu komisārs Pjērs Moskovisī.

Lai kliedētu bažas pēc šonedēļ publiski izskanējušajiem pieņēmumiem, ka Grieķijas izstāšanās no eiro zonas nav ideāla, taču tā Eiropai sniegs iespēju virzīties uz pilnīgu fiskālu un politisku savienību, ES ekonomikas lietu komisārs Pjērs Moskovisī nācis klajā ar paziņojumu, kurā uzsver Grieķijas vietu eiro zonā.

"ES negatavojas Grieķijas aiziešanai no eirozonas," sacīja Moskovisī, apliecinot, ka Eiropas Komisija (EK) aizvien uzstāj uz to, ka Grieķijas vieta ir eirozonā un nekādas alternatīvas nav pieļaujamas.

Vienlaikus gan Moskovisī atzina, ka sarunas starp Eiropas partneriem un Grieķiju par finansējumu norit pārāk lēni un laika pamazām sāk pietrūkt, tomēr viņš atkārtoti uzsvēra, ka šīs sarunas ir jāturpina un Grieķijai jāsaglabā vieta vienotās valūtas zonā.

Grieķijas palikšanu eiro zonā apliecināja arī tās finanšu ministrs Janis Varufakis, norādot, ka neraugoties uz pieaugošajām runām par Grieķijas iespējamo aiziešanu no eiro zonas, tā tur paliks un turpinās darīt visu, lai panāktu godīgu vienošanos: "Spēlēties ar Grieķiju ir dziļi anti- Eiropiski," uzsvēra Varufakis.

Jau vēstīts, ka Grieķijai līdz 20. aprīlim ir jānāk klajā ar pieņemamu reformu plānu, lai ES un SVF valstij izsniegtu papildus kredītu maksājumu. Marta beigās valsts premjerministrs Aleksis Ciprs iesniedzis aizdevējiem jaunos reformas plānus, kurus SVF un Eiropas eksperti aizvien vērtē.

Grieķija ar nodokļu nemaksāšanas apkarošanu, plašākiem privatizācijas plāniem un augstākiem nodokļiem alkoholam un tabakas izstrādājumiem cer panākt ienākumus trīs miljardu eiro apmērā un saņemt vēl papildus 7,2 miljardus eiro no aizdevuma programmas.

Kā pirmdien apstiprinājusi Grieķijas Finanšu ministrija, valdība nepārtraukti turpina meklēt abpusēji izdevīgu risinājumu.

Līdz 1. maijam Grieķijai SVF jāizmaksā 203 miljoni eiro, 12.maijā 770 miljoni eiro un vēl 1,6 miljardi eiro jūnijā.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: