Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
ES nav gatava pastiprināt sankcijas pret Krieviju
Publicēts 11. martā, 2015.
Tuvākajā laikā stingrākas sankcijas pret Krieviju netiks ieviestas un lēmums par to pagarināšanu tiks pieņemts Eiropas Savienības (ES) samitā jūnijā, preses konferencē poļu žurnālistiem sacīja Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Tusks norādīja, ka neskatoties uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina provokācijām, ES uz doto brīdi nav gatava pastiprināt sankcijas pret Krieviju.

Eiropadomes prezidents skaidroja, ka tam Eiropai nepieciešams izdarīt skaidrus secinājumus par Ukrainas austrumos notiekošo karu un panākt visu dalībvalstu vienotu viedokli jautājumā par sankciju pastiprināšanu.

"Panākt vienprātību starp 28 demokrātiskām valstīm ir ļoti grūti (...) Daži politiķi ir gatavi ticēt Putina labajai gribai, taču es esmu vairāk skeptisks. Ir jāpieliek pastāvīgas pūles, lai nepieļautu Krievijas centienus sadalīt Eiropas līderus," sacīja Tusks. 

Vienlaikus Tusks uzsvēra, ka sankciju jautājums aizvien ir aktuāls, brīdinot Krieviju par sankciju pastiprināšanu gadījumā, ka Minskas vienošanās par pamieru Ukrainā tiks pārkāpta vai netiks ievērota: "ES spēj būt vienota un ir to pierādījusi laikā, kad tika ieviestas sankcijas pret Krieviju".

Viņš norādīja, ka Eiropa ir ieinteresēta ieņemt stingrāku nostāju līdzās ASV cīņā pret Krievijas centieniem mainīt Ukrainas robežas, konfliktu austrumos nosaucot par tikai vienu no daudzajām krīzēm, kas pašlaik apdraud Eiropas drošību. 

"Mums ir jābeidz dzīvot ilūzijās," sacīja Tusks, norādot, ka Eiropai būtu jāsver jauna un ambiciozāka aizsardzības un drošības politika un ne tikai kā daļai no NATO. Viņš pārmeta, ka vairākas Eiropas dalībvalstis nepilda NATO saistības sakarā ar aizsardzības izdevumiem, neraugoties uz atkārtotiem solījumiem to darīt.

Kā jau ziņots, 12. septembrī spēkā stājās jaunās ES sankcijas pret Krieviju, ņemot vērā tās agresiju Ukrainā.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: