Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Gaisa kondicionēšanas iekārtas iesaka lietot piesardzīgi
Publicēts 15. jūlijā, 2014.
No mediķu puses ir izskanējis brīdinājums par piesardzīgu kondicionēšanas sistēmu lietošanu birojos un automašīnās. Šo sistēmu lietošana var izraisīt saaukstēšanos, galvassāpes, nervu kairinājumus, kā arī ausu un kakla iekaisumus.

 Ārsti paskaidro, ka gaisa temperatūra telpā un ārpus tās nevar atšķirties vairāk par septiņiem grādiem, kas notiek, ja telpā darbojas kondicionieris, jo tad organismā notiek strauja organisma temperatūras maiņa. Tā izraisa saaukstēšanos un vājina cilvēka imunitāti. Kondicionieri arī padara sausāku gaisu, kas infekcijām ļauj vieglāk piekļūt ādai un gļotādām.
Neiorologs Leonīds Višķers atklāj, ka tieši vasarā pie viņa nāk pacienti ar dažādām nervu sāpēm, kuras radušās ilgstošas gaisa plūsmas uz kādu ķermeņa daļu rezultātā. Viņš atgādina, ka kondicionēšanas iekārta var savilkt skausta muskuļus, pleca, elkoņa daļas muskuļus un saites, kā arī kakla daļas muskuļus. Tā rezultātā rodas galvassāpes, kakla, pleca, elkoņa sāpes un iekaisums.
Dažādo alerģisko vielu dēļ, kuras samazina imunitāti, cilvēki ir kļuvuši daudz uzņēmīgāki pret dažādām slimībām. Piemēram, ieelpojot mikroogranismus, kuri rodas kondicionierī siltā un aukstā gaisa saskares rezultātā, var rasties dažādas infekcijas.
Mediķi atgādina cilvēkiem būt īpaši uzmanīgiem ar kondicionēšanas sistēmu aktīvu lietošanu.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: