Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Grieķija apsver slēgt gaisa telpu Krievijas lidmašīnām
Publicēts 9. septembrī, 2015.
Grieķija apsver slēgt tās gaisa telpu Krievijas lidmašīnām, kas pārvadā militāro aprīkojumu uz Sīriju, ja vien saņems šādu lūgumu no ASV.

Pieprasījums aizliegt Krieviju izmantot Grieķijas gaisa telpu piegādes lidojumiem tiek piedāvāts ņemot vērā Maskavas plānus palielināt savu militāro atbalstu Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam.

Anonīma Grieķijas ārlietu ministrijas amatpersona apstiprinājusi, ka pieprasījums tiks pārbaudīts. Jau agrāk Grieķija ir izteikusies, ka Krievija lūgusi izmantot tās gaisa telpu līdz 24. septembrim.

"Tas ir muļķīgs solis, un, ja Grieķija to atbalstīs, tad tas būtu nedraudzīgs žests pret Krieviju," par iespējamo aizliegumu saka amatpersona.

Maskava gan pagaidām atteikusies komentēt ASV lūgumu, norādot, ka vispirms būs jāsagaida Grieķijas atbilde. Vienlaikus gan Krievijas senators Vladimirs Džabarovs atklājis, ka gadījumā, ja Grieķija slēgs savu gaisa telpu, valstij ir alternatīvas, piemēram, Irāna un Turcija.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs norādījis, ka militārais atbalsts Sīrijai varētu vēl vairāk saasināt karu šajā valstī. Līdzīgu satraukumu paudis arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Stoltenbergs atzinis, ka teroristiskais grupējums "Islāma valsts" ir smags apdraudējums Irākas iedzīvotājiem, Sīrijas iedzīvotājiem, reģionam un NATO valstīm, brīdinot, ka jebkāds atbalsts Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam eskalēs konfliktu.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavors uzsvēris, ka Maskava nekad nav slēpusi, ka tā sniedz militāro aprīkojumu oficiālajām Sīrijas varas iestādēm, lai apkarotu terorismu.

Nesen NATO dalībvalsts Bulgārija paziņoja, ka neatļauj Krievijas lidmašīnām šķērsot tās gaisa telpu.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: