Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Grieķija atcēlusi medikamentu reeksporta aizliegumu
Publicēts 10. septembrī, 2015.
Grieķija atcēlusi medikamentu reeksporta aizliegumu, kas tika noteikts pēc tam, kad pieauga bažas par zāļu iespējamo deficītu, kas draudēja izraisīt humāno krīzi.

Valsts zāļu aģentūra paziņojusi, ka "ēra", kad vairumtirgotāji iegādājas zāles Grieķijā un tās pārdod par augstāku cenu citviet Eiropā, ir beigusies.

Šādam eksportam, kas pazīstams kā paralēlā tirdzniecība, ir atļauja saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) brīvās tirdzniecības noteikumiem, taču Grieķija bija spiesta noteikt ārkārtas aizliegumu eksportēt 25 veidu medikamentus pirms diviem mēnešiem pēc brīdinājumiem par iespējamiem nopietniem zāļu trūkumiem.

Amatpersonas norādījušas, ka laikā, kad pārkāpumi ar dažiem tirgus dalībniekiem atklāti, farmaceiti sūdzējušies par grūtībām nodrošināt medikamentu apgādi.

Gandrīz visa grieķu medikamenti ir importēti, kas palielina bažas, ka dzīvības glābšanai nepieciešamie medikamenti var beigties līdz ar to, ka Grieķija atrodas uz eirozonas aiziešanas sliekšņa.

Pirms pagaidu aizlieguma, medikamentu ražotāji un vairumtirgotāji tika vainoti par to, ka tie ir atbildīgi par piegādes situācijas pasliktināšanos valsts aptiekās un slimnīcās.

Paziņojumā, ko publiskojusi Zāļu aģentūra, norādīts, ka turpinās situācijas monitorings un pastāv iespēja, ka varētu tikt veikti papildus pasākumi, gadījumā, ja piegādes problēmas atkārtosies.

Maijā farmācijas ražotājiem slimnīcu parāds sasniedza vairāk nekā 1,2 miljardus eiro un tie aizvien saskaras ar neapmaksātiem rēķiniem, tomēr neraugoties uz to, tie apsolījuši piegādes līnijas saglabāt atvērtas.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: