Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Grieķija neatmaksās aizdevumu bez izredzēm uz darījuma noslēgšanas
Publicēts 3. jūnijā, 2015.
Grieķija neatmaksās aizdevumu Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) bez izredzēm uz darījuma noslēgšanas, pavēstījusi Grieķijas valdība.

Strauji tuvojoties aizdevuma atmaksas termiņam, arvien vairāk pieaug spriedze starp Grieķiju un starptautiskajiem kreditoriem. Kamēr aizdevēji nav apmierināti ar Grieķijas reformas plāniem, Atēnas aicina sarunu partneriem uzņemties atbildību.

"Grieķija neveiks aizdevuma atmaksu, kas paredzēta 5. jūnijā, ja valstij nebūs izredzēs uz palīdzību no starptautiskajiem kreditoriem tuvākā laikā," izteicies Grieķijas valdības runasvīrs Nikos Filis, apliecinot, ka, gadījumā, ja  šonedēļ netiks noslēgta vienošanos, Grieķija neplāno atmaksāt aizdevumu. 

 Tikmēr Grieķijas premjerministrs Alekss Ciprs pārmet kreditoriem absurdās prasības, kuras nav saskaņā ar valsts anti-taupības programmu. 

Trešdien Ciprs dosies uz Briseli, lai tiktos ar Eiropas Komisijas prezidentu Žanu Klodu Junkeru un parunātu vienošanos par darījumu, kas ļautu Atēnām izmantot atlikušos glābšanas līdzekļus.

Pirmdienas vakarā Grieķijas valdība starptautiskajiem aizdevējiem, tai skaitā Eiropas Komisijai, Eiropas Centrālai bankai un SVF, iesniedza jaunu reformu priekšlikumus, taču tie nav tuvinājuši valsti tuvāk darījuma noslēgšanai, līdz ar to Grieķijas spēja panākt vienošanos tiek apšaubīta.  

Jau vēstīts, ka jūnijā Grieķijai jāatmaksā parāds Starptautiskajam Valūtas Fondam (SVF) 1,5 miljardu eiro apmērā. 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: