Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Japāna brīdina par ieceri pamest Lielbritāniju pēc "Brexit"
Publicēts 9. februārī, 2018.
Japāna brīdinājusi premjerministru Terēzu Meju, ka tās uzņēmumi atstāt Lielbritāniju, ja tirdzniecības šķēršļi pēc "Brexit" tos padarīs nerentablus.

Japānas uzņēmumi Lielbritānijā iztērējuši vairāk nekā 40 miljardus sterliņu mārciņu, un tomēr nākotnē varētu atstāt Apvienoto Karalisti. Par to brīdinājis Japānas vēstnieks Lielbritānijā, norādot, ka "ja Lielbritānijā nav ilgstošās darbības rentabilitātes, tad neviens privātais uzņēmums nevar turpināt darbību," žurnālistiem sacīja vēstnieks Koji Tsuruako. 

Japāna, kurai ir trešā lielākā ekonomika pasaulē, izteikusi neparasti spēcīgas bažas par "Brexit" ietekmi uz Apvienoto Karalisti, otru svarīgāko Japānas ieguldījumu galamērķi pēc Amerikas Savienotajām Valstīm.

Pēc "Brexit" balsojuma Japāna pauduši bažas par tirdzniecības riskiem pēc tam, kad Lielbritānija bloku atstās. Tikmēr gan Londona, gan Brisele cer panākt vienošanos par pārējas darījumu, kura mērķis ir ļaut uzņēmumiem un iedzīvotājiem pielāgoties jaunajiem noteikumiem, drīzumā tiks panākta.

Saskaņā ar tā dēvēto sarunu direktīvu Lielbritānijai šajā laikā būs jāturpina ievērot ES tiesību normas gluži tāpat kā citām Eiropas Savienības dalībvalstīm. Izņēmums būs tikai tas, ka britu politiķi un diplomāti vairs nevarēs piedalīties kopīgo Eiropas lēmumu pieņemšanā.

Paredzams, ka šis periods ilgs divus gadus.

ES un Apvienotā Karaliste vēlas līdz marta beigām vienoties par pārejas perioda noteikumiem, taču strīdi varētu kavēt šo ieceri. Uzņēmumi ir paziņojuši, ka viņiem ir vajadzīga pārliecība par pārejas posmu 2018. gada pirmajā ceturksnī, lai izvairītos no ārkārtas rīcības plānu ieviešanas saistībā ar “bez darījuma” Brexit”.

Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības ir gaidāma nākamā gada martā.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas parlaments nesen apstiprināja t.s. “Brexit” likumprojektu, kas paredz 1972.gadā pieņemtā likuma par iestāšanos Eiropas Savienības atcelšanu un ES tiesību normu pārnešanu uz Apvienotās Karalistes likumiem.

Foto: Pixabay


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: