Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Jaunajā valdībā valdīs naids un savtīgums, uzskata Ušakovs
Publicēts 29. janvārī, 2016.
Jaunajā Ministru kabinetā valdīs naids un savtīgums, piektdien intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" pauda Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa), piebilstot, ka pat savam ienaidniekam nenovēlētu strādāt gaidāmajā valdībā.

Pēc Ušakova domām topošajā valdībā partijas centīsies viena otru apēst un valdība būs aizņemta nevis ar to, kas ir rakstīts valdības deklarācijā, bet gan ar savstarpējiem strīdiem. "Zaļo un Zemnieku savienība un Nacionālā apvienība centīsies iznīcināt "Vienotību", otrais darba kārtības punkts – "Vienotība" mēģinās atriebties," gaidāmo scenāriju ieskicēja Ušakovs.

Pēc viņa domām, tieši "Vienotība" ir lielākā situācijas zaudētāja - kā arī tās redzamākie politiķi, piemēram, Solvita Āboltiņa un Laimdota Straujuma. Tāpat partijai neizdošoties paaugstināt savus reitingus, par piemēru minot labklājības ministrijas pāriešanu partijas rokās, "Vidējam Latvijas pensionāram vajadzētu iekrist dziļā depresijā, uzzinot, ka „Vienotība” grasās aizstāvēt viņa intereses," sarkastisks bija Ušakovs.

Jaunās valdības darbu iezīmējis arī tās veidošanas process, kas, kā uzsver Ušakovs, izpaudies kā amatu dalīšana, taču ne kā diskusijas par svarīgiem jautājumiem.

Jau vēstīts, ka ceturtdien ar visu iesaistīto pušu vienošanos noslēdzās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), Nacionālās apvienības un “Vienotības” sarunās, kuras panākta atbildības jomu un ministru portfeļu sadale jaunajā valdībā.

Partija “Vienotība” piekritusi uzņemties piecu ministriju vadību un Ministru prezidenta biedra jeb vicepremjera statusu, kas tikts noteikts kādam no “Vienotības” valdībā deleģētajiem pārstāvjiem.

Tiek norādīts, ka jaunajā valdībā darbu varēs turpināt “Vienotības” esošie ārlietu un iekšlietu ministri. Partijai uzticēta atbildība arī par Izglītības un zinātnes, Ekonomikas un Labklājības ministriju vadību.

Nacionālā apvienība turpinās darbu Tieslietu un Kultūras ministrijā, kā arī savā pārziņā saglabās Vides aizsardzības un reģionālās attīstība ministrijas (VARAM) vadību.

Zaļo un Zemnieku savienība uzņemsies finanšu un satiksmes ministru amatus, kā arī saglabās pārraudzību arī pār aizsardzības, zemkopības un veselības jomām.

Foto:Saeima/https://www.flickr.com/photos/saeima//https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: