Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Junkers pārmet Grieķijai savas tautas maldināšanu
Publicēts 17. jūnijā, 2015.
Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers apsūdz Grieķijas valdību cilvēku maldināšanā par kreditoru priekšlikumiem, lai atrisinātu valsts parādu krīzi.

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs otrdien paziņoja Grieķijas parlamentam, ka starp starptautisko kreditoru priekšlikumiem bija ieteikums par 10% palielināt pievienotās vērtības nodokli elektrībai.

Ciprs izteica nosodījumu arī Briselei, paziņojot, ka Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) un Eiropas Centrālās bankas mēģina "pazemot" viņa valsti.

Junkers gan stingri norāda, ka viņš nav atbalstījis nodokļu paaugstināšanu, aprakstot to kā "lielu kļūdu".

"Es vainoju grieķus par to, ko valdība stāsta savai sabiedrībai, kas nesaskan ar to, ko esmu teicis Grieķijas premjerministram," teica Junkers. "Man vienalga par Grieķijas valdību. Man rūp Grieķijas iedzīvotāji, galvenokārt, nabadzīgākā daļa. Būtu daudz vieglāk virzīt debates, ja Grieķijas valdība stāstītu tieši to, ko Komisija patiešām ierosina".

Janis Varufakis, Grieķijas finanšu ministrs, gan paziņoja, ka EK prezidents ir tas, kurš nestāsta patiesību.

"Junkers vai nu nebija lasījis dokumentu, kuru iedeva Cipram, vai arī viņš to izlasīja un aizmirsa par to," piebilda Varufakis.

Ceturtdien Luksemburgā gaidāmajās Grieķijas un kreditoru sarunās tiksies eirozonas finanšu ministri, lai censtos atrisināt samilzušās problēmas starp abām pusēm. Vācijas kanclere Angela Merkele gan paziņoja, ka viņa, diemžēl, netic, ka starp Atēnām un tās kreditoriem tiks panākta kāda vienošanās.

Jau vēstīts, ka Grieķija nonākusi soli tuvāk aiziešanai no eirozonas pēc tam, kad bez vienošanās noslēgušās kārtējās sarunas starp Grieķijas premjerministru Aleksi Cipru un Eiropas starptautiskajiem aizdevējiem.

Pēdējās sarunas starp Atēnām un tās starptautiskajiem kreditoriem noslēgušās bez panākumiem, jo Grieķija aizvien kategoriski iebilst pret pensiju samazināšanu, uz ko uzstāj Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) un Eiropas Savienība (ES).

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: