Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Kalniete: Putina darbības nostiprina Eiropas pārliecību, ka nākamās sankcijas būs stingrākas
Publicēts 6. martā, 2015.
Krievijas prezidenta Vladimira Putina darbības nostiprina pārliecību, ka nākamās Eiropas Savienības (ES) sankcijas būs vēl stingrākas, piektdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Sandra Kalniete.

Kalniete norādīja, ka Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova slepkavība bija ļoti simbolisks pagrieziena punkts gan pašai Krievijai, gan arī Eiropas izpratnei par to, cik bīstams ir Putina uzņemtais kurss. Pēc deputātes vārdiem, tas nostiprina Eiropas pārliecību par to, ka nākamās sankcijas pret Krieviju būs vēl stingrākas.

"Neskatoties uz to, ka katrai no ES dalībvalstīm sankcijas ir ļoti sāpīgs trieciens, tai skaitā Latvijai, Eiropa ir vienojusies par sankcijām, jo apzinās, ka ja mēs Krieviju neapturēsim tagad, vēlāk par to būs jāmaksā vēl dārgāk," sacīja Kalniete.

Viņa skaidroja, ka pašlaik EP tiek apspriests sankciju īstenošanas veids, proti, to apjoms būs atkarīgs no Krievijas nākamajiem soļiem. Deputāte uzsvēra, ka arvien vairāk dalībvalstis iestājas par plānu atslēgt Krieviju no Vispasaules Starpbanku finanšu telekomunikāciju sabiedrības (SWIFT) sistēmas.

"Ja reiz tas ir nolemts, tad tas ir nolemts ar visu dalībvalstu piekrišanu," sacīja Kalniete, apliecinot, ka sankciju ieviešana turpināsies.

Par iespējamo pamiera izjaukšanu Ukrainā, Kalniete ir pārliecināta, ka tas tāpat tiks izjauks un Putins mazgās rokas nevainībā: "Eksperti spriež, ka pavasarim iestājoties, gaidāma jauna ofensīva Mariupoles virzienā," skaidroja Kalniete.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: