Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Kalnietes skandāls Maskavas lidostā – iepriekš plānota PR akcija?
Publicēts 4. martā, 2015.
Pirms pāris dienām Latvijā lielu skandālu izraisīja ar Eiropas Parlamenta (EP) deputāti Sandru Kalnieti (Vienotība) saistītais notikums – viņa devusies uz Maskavu apmeklēt Krievijas opozicionāra Borisa Ņemcova bēres, taču Krievijā nav ielaista.

Sabiedrībā un varas iestādēs šāds Krievijas “negaidītais” solis raisīja plašu sašutumu un nosodījumu, taču nu klajā nākuši jauni fakti – izrādās, Sandra Kalniete par aizliegumu iebraukt Krievijā ir bijusi informēta.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis oficiālā paziņojumā norādīja, ka Kalnietei tika liegta iebraukšana Krievijā viņas valsti nosodošās attieksmes dēļ, taču deputāte par to jau iepriekš tika brīdināta un par tādu faktu zināja. Pēc Krievijas ĀM domām, šāds Kalnietes solis tika veikts, lai radītu liekas provokācijas un sevi reklamētu.

Līdzīgi kā Eiropas Parlamenta pārstāvei, iespēja doties uz noslepkavotā Ņemcova bērēm tika liegta arī Polijas Senāta maršalam Bogdanam Borusevičam, kurš nenoliedza, ka par tādu faktu tika informēts savlaicīgi, tādēļ uz Krieviju nedevās un neizlikās pārsteigts par liegumu valstī iekļūt.

Eksperti ir pārliecināti, ka Kalniete devusies uz Maskavu, lai celtu savus PR reitingus. Kā jau zināms, deputāte pēc notikušā aktīvi steidzās Krieviju nosodīt, publicēja vairākas fotogrāfijas, piesaistot sev uzmanību, un ar dramatisku pieskaņu cilvēkos par sevi izraisīja žēlumu. Nav noslēpums, ka viņa šogad vēlas kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, tādēļ uzmanība un cilvēku atbalsts ir īpaši nozīmīgs – ar šo notikumu Kalniete cilvēku interesi pavisam noteikti piesaistīja.

Nav gan saprotams, kādēļ deputātei bija tik ārišķīgi jārīkojas un cilvēkos jārada nepareizs priekšstats par notikušo, jo sabiedrība, agri vai vēlu, uzzinot patiesību, diez vai Valsts amatpersonas amatā vēlēsies redzēt cilvēku, kurš ir gatavs pat bēres izmantot savai publicitātei.

Kā ziņots, Kalnietei Krievijā liegts iebraukt līdz 2019. gadam.

 


Komentāri (1)
Uldis: Skaidrīte laikam nav iedomājusies, ka krievu vēstniecība par aizliegumu paziņoja tikai tad, kad Kalniete bija jau lidojošā lidmašīnā.
Vai, Skaidrītesprāt, Kalnietei vajadzēja nolaupīt lidmašīnu un doties atpakaļ uz Rīgu?
04/03/2015 11:52
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: