Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Kam jāuzņemas atbildība par Rīgas dzīvojamo māju stāvokļiem?
Publicēts 11. martā, 2015.
Atbildība par Rīgas dzīvojamo māju stāvokļiem un remontiem jādala starp iedzīvotājiem, īpašniekiem un “Rīgas namu pārvaldnieku” (RNP) , Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja galvaspilsētas mērs Nils Ušakovs.

Ušakovs neslēpa, ka Rīgā atrodas daudz māju, kuru situācija ir diezgan smaga, norādot, ka atbildība par to, lai tiktu celta trauksme un veikti remonti,  ir iedzīvotāju un RNP rokās.

Ņemot par piemēru situāciju, kāda aizvadītajās brīvdienās izveidojās daudzdzīvokļu namā Torņakalnā, kad sabruka divstāvu dzīvojamās mājas kāpņutelpa starp pirmo un otro stāvu, Rīgas mērs norādīja, ka RNP var apsaimniekot, remontēt, savest kārtībā tikai pie nosacījuma, ka cilvēki maksā, taču sekojoši šai mājai parāds bijis vairāk nekā 20 tūkstoši eiro un iedzīvotāji nav bijuši ar mieru maksāt par nepieciešamajiem darbiem.

„Ja mēs paņemsim birokrātisko pusi – par māju, telpām atbildīgi ir īpašnieki. Vai “Rīgas namu pārvaldniekam” bija iespēja sākt avārijas darbus? Par tiem avārijas darbiem, jāsaprot, ka to tik un tā nāktos apmaksāt mājas iedzīvotājiem,” sacīja Ušakovs.

Rīgas mērs norādīja, ka ik reizi, kad uzņēmums veic avārijas darbus, tie paši iedzīvotāji, kas ceļ trauksmi, pēc tam nāk ar sūdzībām, ka viņiem liek apmaksāt veiktos darbus, taču viņi nav gatavi papildus kaut ko maksāt.

Ušakovs norādīja, ka Rīgas pašvaldībai pieder ļoti neliels skaits māju, taču tas neizslēdzot iedzīvotāju un īpašnieku sūdzības brīžos, ka pašvaldība liek par remontiem maksāt:”Pašvaldība var lemt par remontu, bet visiem ir jāmaksā vienādi,” sacīja Rīgas mērs.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: