Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Krievija draud aizliegt ziedu importu no Nīderlandes; aicina ES rīkoties
Publicēts 28. jūlijā, 2015.
Krievija ieteikusi Eiropas Savienības (ES) higiēnas organizācijām apturēt sertifikāciju holandiešu grieztajiem ziediem, kas paredzēti Krievijas tirgum, pavēstījis Krievijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests “Rosseļhoznadzor”.

Krievija ierosinājusi Eiropas iestādes rīkoties ar Nīderlandes eksportu, lai izvairītos no pagaidu aizliegumiem grieztajiem ziediem no visas ES, liecina dienesta informācija.

Dienests analizējis pārkāpumus ziedu sūtījumos no Nīderlandes un atklājis 606 karantīnas gadījumus, no kuriem vairāk nekā puse bijuši Nīderlandē audzētie ziedi. Pašlaik tas aktīvi cīnās pret ziedu eksportu caur citām valstīm, tai skaitā Čehiju, Slovākiju, Bulgāriju, Latviju, Lietuvu, Ungāriju un Poliju.

Pēc dienesta sacītā, aizliegums varētu īslaicīgi ietekmēt visus ziedu importu no Nīderlandes.

"Katrs sūtījums ir sertificēts no šīm valstīm, kuras garantē, ka produkti pilnībā atbilst drošības prasībām," vēstīts dienesta paziņojumā.

Tomēr saskaņā ar pārbaudēm, vairāk nekā 300 sūtījumi ar grieztajiem ziediem neatbilst vispārējam prasībām un atbilst karantīnas gadījumiem.

Krievija cer uz Eiropas palīdzību šī jautājuma risināšanā, piebilstot ka daudzas citas valstis ir gatavas sniegt Maskavai ziedus un šādā gadījumā apgabala nozare sāks lēnām atgūties no sankciju sekām.

Jau vēstīts, ka “Rosseļhoznadzor” apsver domu aizliegt ziedu importu no vairākām Eiropas valstīm, tai skaitā Latvijas.

Dienests aziņojis, ka varētu aizliegt ziedu importu no Vācijas, Čehijas, Slovākijas, Itālijas, Polijas, Lietuvas, Latvijas, norādot, ka šo valstu fitosanitārie dienesti sertificē ziedus, kas audzēti Nīderlandē. Pēc dienesta informācijas, tie neatbilst Krievijai drošības prasībām un tādējādi būtu aizliedzami.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: