Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Krievija turpina apsūdzēt Turciju par naftas tirdzniecību ar Islāma valsti
Publicēts 14. decembrī, 2015.
Krievija varētu ANO Drošības padomē izvirzīt jautājumu par sankciju noteikšanu pret Turciju saistībā ar nelegālo naftas tirdzniecību ar Islāma valsti.

Pieaugot spriedzei starp abām valstīm, ko pastiprinājuši Krievijas prezidenta Vladimira Putina “emocionālie” apgalvojumi, ka Turcija rīkojas savās interesēs un notriekusi krievu lidmašīnu, lai aizsargātu savu nelegālo naftas tirdzniecību ar Islāma valsts, Maskava ANO Drošības padomē plāno izvirzīt jautājumu par sankciju piemērošanu pret Turciju, norādot, ka tā sadarbojas ar "Daesh" un pērk naftu no Islāma valsts.

"Teorētiski, protams, noteikt sankcijas pret Turciju ir iespējams. Bet mēs dzīvojam reālā pasaulē. Jūs varat redzēt, ka NATO ir nolēmusi pasargāt Turciju. Ir citi, kas nosoda Turciju, taču nedara to atklāti. Tāpēc, ņemot vērā realitāti, ir paredzams, kas var notikt," norāda Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins.

Atbildot uz jautājumu, vai Maskava varētu izvirzīt jautājumu par sankciju piemērošanu Turcijai, Krievijas vēstnieks norādīja, ka tas ir iespējams.

"Mēs varam, ja mēs gribām. Tas ir politisks lēmums," norādīja Čurkins, piebilstot, ka viņu rokās ir vairāki pierādījumi, kas liecina, ka caur Turciju notiek naftas kontrabanda un par to zina ASV.

"Saskaņā ar rezolūciju, kas tika pieņemta februārī, valstīm ir jāsniedz informācija Drošības padomē. Tas nozīmē, ka amerikāņu pienākums bija sniegt šādu informāciju, nemaz nerunājot par Turciju, kurai bija jāziņo par nelikumīgu tirdzniecību. Viņi nav to izdarījuši," pārmeta Krievijas vēstnieks.

Tikmēr Eiropas pārstāvji norādījuši, ka nav informācijas par to, ka Turcija pirktu naftu no teroristiskā džihādistu grupējuma.

Jau vēstīts, ka incidents, kurā Turcija netālu no Sīrijas robežas notrieca Krievijas kara lidmašīnu, tiek uzskatīta par nopietnāko sadursmi starp NATO dalībvalsti un Krieviju, kas vēl vairāk sarežģī starptautiskos centienus apkarot Islāma valsts kaujiniekus.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: