Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Krievija uz gadu pagarina pārtikas embargo ES valstīm
Publicēts 7. augustā, 2015.
Krievija no ceturdienas uz gadu pagarinājusi pārtikas embargo Eiropas Savienības (ES) valstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Maskavu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins šogad parakstījis dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2016. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Jau jūnijā Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs brīdināja Rietumus, ka Maskava varētu reaģēt uz sankcijām, ko uzskata par nelikumīgām un nepamatotām.

Jau vēstīts, ka ES valstu līderi vienojušies, ka ekonomiskās sankcijas pret Krieviju būs spēkā līdz 2016.gada janvārim, kad paredzēts pilnībā īstenot Minskas pamieru. Oficiāls atzinums par sankciju pagarināšanu pret Krieviju tiks iesniegts pirmdien, 22. jūnijā, ES ārlietu ministru Padomē.

Tikmēr Krievija kārtējo reizi apstiprinājis, ka paturēs spēkā arī pērn noteikto pārtikas embargo, kura termiņš beidzas šī gada 7. augustā, norādot, ka kamēr turpināsies Rietumvalstu sankcijas turpināsies arī Krievijas noteiktas pārtikas importa aizliegums.

Premjerministra vietnieks Arkādijs Dvorkovičs uzsvēra, ka embargo paliks, ja Rietumi paildzinās sankcijas. Viņš aizstāvēja aizliegumu, norādot, ka “tas nav Krievijas pašmērķis, bet gan līdzeklis, lai atbalstītu lauksaimniecības produktu ražotājus laikā, kad procentu likmes ir augstas un bankām ir grūtības iegūt ilgtermiņa finansējumu no ārvalstīm”.

Tomēr, neraugoties uz Krievijas prognozēm, ka pārtikas embargo kļūs par galveno iespēju Krievijas lauksaimniecības izaugsmei, industrijas analītiķi uzsver, ka importa aizliegums nespēs palielināt iekšzemes ražošanu.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: