Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Krievijas iedzīvotāji paši ķērušies klāt sieru ražošanai
Publicēts 22. oktobrī, 2015.
Pēc oficiālā pārtikas embargo Krievijas veikalu plauktos vairs nav atrodami iedzīvotāju iemīļotie franču un itāļu sieri. Daudzas privātpersonas tas pamudinājis ražot savu sieru.

 

Pirms pāris mēnešiem, atbildot uz sankciju pagarināšanu, Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas paredz pagarināt pārtikas embargo līdz 2016. gada 5. augustam, tādējādi ierobežojot liellopu gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas, piena un zivju produktu, augļu un dārzeņu importu no Rietumvalstīm.

Šajā laikā interese par amatieru siera ražošanu Krievijā ir pieaugusi. Bijusī bankas konsultante Valērija Opanusuka ir viena no tām, kura uzsākusi siera gatavošanu mājās. Viņa norāda, ka krievi ir atklājuši, ka ražot kazas sieru ir tikpat viegli kā tradicionālos marinētos gurķīšus.

Sieru entuziastu izplatīšanās Krievijā ir samērā jauna parādība, it īpaši ņemot vērā valsts nelielo siera vēsturi, tomēr arvien vairāk iedzīvotāju tam pieķeras. Jaunā uzņēmēja Olga Lazareva pat organizē siera gatavošanas darbnīcas Maskavā, kurā savu roku pie siera radīšanas pieliek gan inženieri, universitāšu profesori un pat datoru programmētāji.

"Tūkstošiem krievu ir atkarība no Eiropas sieriem," sacīja Lazareva, norādot, ka zaudējot tos, iedzīvotāji iemācījušies veidu, kā tos nomainīt.

Šāda aktivitāte pastiprinājusi arī bažas par to, ka pārtikas embargo varētu netikt atcelts nemaz tik drīz, it īpaši uzlabojoties vietējai uzņēmējdarbībai un ražošanai.

"Krievijas siera mīļotājiem ir sapratuši, ka viņi var paļauties tikai uz sevi," norādīja Lazareva.

Neskatoties uz vietējo uzņēmēju un privātpersonu aktivitāti, Krievija meklē jaunas iespējas, kā veicināt siera importu. Nesen astoņiem Šveices uzņēmumiem atļauts pārdot sieru Krievijā, drīz siera eksportu atsāks arī Ukraina. 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: