Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Krievijas valsts kodolenerģijas korporācija atver filiāli Ungārijā
Publicēts 26. maijā, 2015.
Krievijas valsts kodolenerģijas korporācija atvērs filiāli Ungārija, tādējādi sperot pirmo soli, lai īstenotu līgumu par Ungārijas Pakšas atomelektrostacijas paplašināšanu, vēsta ārvalstu mediji.

Krievijas civilo kodolenerģijas korporācija "Rosatom" atvērusi filiāli Ungārijā, lai organizētu Ungārijas Pakšas atomelektrostacijas būvniecības darbus, liecina korporācijas paziņojums.

"Filiāles atvēršana un ģeodēzisko uzmērīšanas darbi ir pirmie līguma soļi," rakstīts paziņojumā, atgādinot, ka pērnā gada decembrī Krievija un Ungārija vienojās par Ungārijas Pakšas atomelektrostacijas paplašināšanu ar divu jaunu reaktoru būvniecību.

Korporācijas pārstāvis Valērijs Limarenko norādījis, ka grūti pārvērtēt projekta nozīmi Ungārijai, savukārt Krievijai projekta atsākšana nozīmē pilna mēroga sadarbību ar Eiropu.

"Mēs esam gatavi šādai sadarbībai un esam gatavi piedāvāt pilnu tehnoloģiju komplektu atomelektrostacijas visam dzīves ciklam, nodrošinot salīdzinoši zemas un konkurētspējīgas cenas," sacīja Limarenko.

Jau vēstīts, ka Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans šī gada decembrī vienojās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par to, ka Krievijas kodolenerģijas pārvalde “Rosatom” Pakšas atomelektrostacijā, kas atrodas netālu no Budapeštas, būvēs divus jaunus reaktorus.

Darījumā tika iekļauts arī 10 miljardu eiro aizdevums no Maskavas Budapeštai ar nosacījumu, ka par naudu tiktu iegādāts viss nepieciešamais reaktoru būvniecībai.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: