Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Kučinskis negrasās piekāpties „Vienotības” prasībai attiecībā uz ministru posteņiem
Publicēts 25. janvārī, 2016.
Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidāts un potenciālais nākamās valdības vadītājs Māris Kučinskis negrasās piekāpties partija „Vienotība” prasībai saņemt vēlamos ministru portfeļus.

Intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" Kučinskis norāda, ka spēkā paliek piedāvājums „Vienotībai” pārņemt piecas ministrijas.

"Attiecībā uz ministrijām, neesmu pārliecināts, ka būtu iespējams cits variants (...) runa ir par piecām ministru vietām. Turklāt esmu jau teicis par ārlietu ministra Edgara Rinkeviča kungu un iekšlietu ministra Riharda Kozlovska kungu, ka viņu darbs ir labs un viņiem vajadzētu palikt,” sacīja Kučinskis.

Viņš pauda viedokli, ka valdībā nevienam nav nepieciešami negatīvi noskaņoti deputāti, tāpēc nepieciešams uzklausīt "Vienotības" vēlmes. Vienlaikus viņš apliecināja, ka partijai tiks piedāvāti pieci ministru posteņi.

Vaicāts par valdības izveides darbu, Kučinskis uzsvēra, ka patlaban valdības izveides darbs rit kā plānots. Viņš norāda, ka šonedēļ ir gaidāmas tikšanās ar sociālajiem partneriem un uzņēmējiem, kā arī potenciālajiem partneriem koalīcijā. Līdz ar to, Saeima jauno valdību varētu apstiprināt ne ātrāk kā 11.februārī.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā pēc tikšanās ar “Vienotības” pārstāvjiem Kučinskis pavēstīja, ka partijai piedāvājis pārraudzībā ņemt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Labklājības ministriju un Ekonomikas ministriju (EM). Lai arī uzklausījis “Vienotības” vēlmes, Kučinskis atteicies piedāvāt partijai Satiksmes ministriju un Tieslietu ministriju.

Jau iepriekš izskanējis, ka pēc ZZS ieskatiem, Satiksmes ministrija jāpārrauga Zaļo un zemnieku savienībai un Nacionālajai apvienības jāsaglabā tās atbildības sfēras, tostarp Tieslietu ministrija.

Foto:Saeima/https://www.flickr.com/photos/saeima//https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: