Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Kudors: Krievija izmanto ES šķelšanos, lai ietekmētu atsevišķas Eiropas valstis
Publicēts 15. maijā, 2015.
Krievija izmanto Eiropas Savienības (ES) šķelšanos, lai ietekmētu atsevišķās Eiropas valstis, piektdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" pauda Austrumeiropas politikas pētījumu centra (APPC) izpilddirektors Andis Kudors.

"Ir redzams, ka Krievija negrasās krasi mainīt savu nostāju Ukrainas situācijā. Nekas neliecina par to, ka Krievija tiešām plānotu izvest savu karaspēku no Ukrainas," intervijā norādīja Kudors.

Kudors uzskata, ka Krievija izmanto Eiropas šķelšanos, lai ietekmētu Eiropas Savienības (ES) politiku:"Krievija cenšas vājināt ES transatlantiskās saites un atsevišķu ES valstu iekšējo sabiedrību," sacīja APPC izpilddirektors, uzsverot, ka ES atbildei ir jābūt vienotības veicināšanai.

Viņš norādīja, ka šajā situācijā nav iespējami individuāli risinājumi, bet gan reģionāli un ES līmeņa risinājumi.

Savukārt komentējot Latvijas rīcību sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā, Kudors norādīja, ka Latvija sper pareizos soļus un tai būtu jāturpina sadarbība ar Baltijas valstīm un jāstrādā arī iekšēji, stiprinot robežas un veicinot sabiedrības saliedēšanu, kā arī nepieciešams skatīties uz tālākiem kaimiņiem - Zviedriju, Somiju.

APPC vadītājs uzsvēra, ka ES ir jāapzinās sava loma, jo "ES nav tik ļoti atkarīga no Krievijas, kā Krievija atkarīga no ES", taču problēmas rada tas, ka ES valstis nav vienotas un Krievija to izmanto, lai ietekmētu atsevišķās Eiropas valstis.

Kudors uzskata, ka Ukrainas konfliktā nav paredzami ātri risinājumi un konflikts turpināsies, savukārt pašai Krievijai nāksies sākt domāt par situācijas uzlabošanu, jo pret tās vērstās sankcijas sāk "kost".

Jau vēstīts, ka ņemot vērā Krievijas agresiju Ukrainā, ES noteikusi pret valsti ekonomiskās sankcijas.

Par sankciju atcelšanu gan ir pāragri runāt, jo situācija Ukrainā neuzlabojas. Krievija vairākkārt ir norādījusi, ka Ukrainas austrumos necīnās Krievijas armija un visu vainu novēlusi uz medijiem, kas pēc Krievijas domām, nav ticami pierādījumu avoti.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: