Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Kuram tiks "Citadeles" banka?
Publicēts 26. jūnijā, 2014.
Kā šodien, 26. jūnijā nolēmusi valdība, sarunas par “Citadeles” bankas pārdošanas nosacījumiem turpināsies vien ar dažiem potenciālajiem bankas investoriem.

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis pēc valdības sēdes atteicās nosaukt konkrētu investoru skaitu, ar kuriem tiks turpinātas sarunas par "Citadeles" pārdošanas nosacījumiem, kā arī atteicās sīkāk komentēt tos iemeslus, kāpēc daļa pretendentu izslēgti kā kandidāti "Citadeles" bankas pārdošanas lietā.  Dombrovskis piebilda vien to, ka vērtēta tiek iespējamā bankas īpašnieku reputācija un spēja nodrošināt bankas darbību.

Tāpat Dombrovskis pastāstija, ka drīzumā potenciālie bankas pircēji varēs iepazīties ar aktuālajiem datiem par "Citadeles" bankas kredītportfeļiem, lai spētu noformulēt un izteikt jau detalizētākus cenu un līguma nosacījumu piedāvājumus. Ekonomikas ministrs gan noliedz, ka cenu varētu negatīvi ietekmēt fakts, ka valdībai ir jāpieņem lēmums par bankas pārdošanu pieņemt līdz šā gada beigām, norādot, ka nav konkrēts brīdis, kuru varētu nosaukt par sliktu vai labu bankas pārdošanai.

Privatizācijas aģentūras valdes priekšsēdētājs Ansis Spridzāns gan nenoliedz, ka investoriem ir gana plašas izvēles iespējas, jo pārdošanā pašlaik nonākuši aptuveni simts bankas dažādās valstīs.

Drīzumā arī Saeimas Nacionālās drošības komisijā deputāti uzklausīs drošības dienestu un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas apsvērumus par "Citadeles" bankas potenciālajiem pircējiem, lai pārliecinātos, ka aiz potenciālā pretendenta neslēpjas kāds bijušais "Parex bankas" īpašnieks vai Krievu oligarhs. Izvērtēšana varētu notikt aptuveni mēneša laikā, pēc kura tad arī valdība pieņemtu galīgo lēmumu par  "Citadele" bankas pārdošanu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: