Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Labāk izvairīties no sankciju piemērošanas pret Krieviju, pavēstījis Ungārijas premjerministrs
Publicēts 1. jūnijā, 2015.
No ekonomiskajām sankcijām pret Krieviju būtu labāk izvairīties, jo tās nav ne Eiropas, ne Ungārijas interesēs, intervijā biznesa laikrakstam pavēstījis Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns.

"Eiropas Savienība (ES) ir nolēmusi izmantot trīspakāpju sankciju sistēmu. Tagad mēs esam otrajā posmā, kas ietver politisko attiecību iesaldēšanu un nevēlamu personu noteikšanu. Trešais solis ir ekonomiskās sankcijas, no kuram vislabāk būtu izvairīties, jo tās nav Eiropas, un it īpaši Ungārijas, interesēs," paziņojis Orbāns.

Jautāts, vai sankcijas varētu ietekmēt Ungārijas vienīgās atomelektrostacijas paplašināšanos, premjerministrs norādījis, ka pagaidām negatīvas sekas nav jūtamas, vienlaikus piebilstot, ka cer, ka tā arī paliks.

Jau vēstīts, ka Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns šī gada decembrī vienojās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par to, ka Krievijas kodolenerģijas pārvalde “Rosatom” Pakšas atomelektrostacijā, kas atrodas netālu no Budapeštas, būvēs divus jaunus reaktorus.

Darījumā tika iekļauts arī 10 miljardu eiro aizdevums no Maskavas Budapeštai ar nosacījumu, ka par naudu tiktu iegādāts viss nepieciešamais reaktoru būvniecībai.

Nesen Krievijas civilo kodolenerģijas korporācija “Rosatom” atvērusi filiāli Ungārijā, lai organizētu Ungārijas Pakšas atomelektrostacijas būvniecības darbus.

Korporācijas pārstāvis Valērijs Limarenko norādījis, ka grūti pārvērtēt projekta nozīmi Ungārijai, savukārt Krievijai projekta atsākšana nozīmē pilna mēroga sadarbību ar Eiropu.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: