Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Lāčplēša dienā gaidāms brāzmains vējš un nokrišņi
Publicēts 10. novembrī, 2017.
Šonedēļ laiks bija salīdzinoši sauss, ko lielā mērā noteica anticiklons, kura centrs trešdien atradās virs Latvijas austrumu daļas. Tomēr nedēļas nogalē pastiprināsies ciklona ietekme, kas nesīs brāzmainu vēju un nokrišņus, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Šonakt un rīt dienas laikā Latviju šķērsos atmosfēras fronte, kas daudzviet Latvijā atnesīs īslaicīgu lietu. Laiks būs mākoņains un tikai no rīta un dienā vietām debesis brīžiem skaidrosies. Gaisa temperatūra nakts laikā saglabāsies +2…+6 grādu robežās, bet dienā temperatūra centrālajos un rietumu rajonos paaugstināsies līdz +7…+9 grādiem, bet austrumu rajonos gaisa temperatūra nebūs augstāka par +4…+6°.

Brīvdienās Baltijas jūras ziemeļu daļu šķērsos aktīvs ciklons, kas noteiks laika apstākļus arī Latvijā, atnesot plašāku nokrišņu zonu un brāzmainus vējus. Vējš sāks pastiprināties jau naktī uz sestdienu, bet pierimšana gaidāma vien naktī uz svētdienu. Lāčplēša dienā lielā daļā Latvijas teritorijas dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās sasniegs 15-18 m/s, bet jūras piekrastē pat 20 m/s. Daudzviet sagaidāmi arī nokrišņi, galvenokārt lietus, bet centrālajos un austrumu rajonos iespējams arī slapjš sniegs. Saistībā ar šo ciklonu Latvijā ieplūdīs aukstāka gaisa masa, līdz ar to gan sestdien, gan svētdien gaisa temperatūra dienas laikā nebūs augstāka par +6…+7 grādiem, bet naktīs termometru stabiņš vietām noslīdēs līdz 0° grādu atzīmei.

Nākamās nedēļas sākumā būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav sagaidāmas. Saglabājoties ciklonu ietekmei, vietām gaidāmi nokrišņi, tomēr to raksturs būs īslaicīgs, bet nedēļas vidū iespējama arī plašāka nokrišņu zona. Savukārt nedēļas otrajā pusē, tuvojoties valsts svētkiem, virs Eiropas centrālās daļas pastiprināsies augsta spiediena apgabals, līdz ar to arī Latvijā laiks kļūs sausāks. Gaisa temperatūra dienas laikā daudzviet saglabāsies +3…+8 grādu robežās, bet naktīs, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš vietām varētu noslīdēt arī dažus grādus zem 0 grādu atzīmes.

Foto: monseok/https://pixabay.com/en/users/manseok-1005494/https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: