Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Latvijas dārzeņu audzētāji spiesti tirgot produkciju zem pašizmaksas
Publicēts 29. janvārī, 2015.
Patlaban Latvijā lielākā daļa dārzeņu audzētāji cieš no finansiālām grūtībām, tā šorīt intervijā Latvijas Radio atklāja kooperatīvās sabiedrības "Mūsmāju dārzeņi" vadītāja Edīte Strazdiņa.

 

"Šobrīd dārzeņu cenas ir tik zemas, ka nākas tos tirgot zem pašizmaksas", stāsta Strazdiņa, norādot, ka grūtāk klājas tiek dārzeņu audzētājiem, kas strādā vieni paši nevis apvienojošies kooperatīvos.

Kooperatīvās sabiedrības "Mūsmāju dārzeņi" vadītāja paskaidro, ka dārzeņu cenu līmeni negatīvi ietekmēja gan eiro ieviešana, kas lika zemniekiem samazināt cenas par 30% , gan Krievijas noteiktais embargo, kuru rezultātā ražotāji zaudēja vietu pasaules tirgū.

"Vislielākās finansiālās problēmas ir kartupeļu, sīpolu, kāpostu un biešu audzētājiem", pastāstīja Strazdiņa, vienlaikus atzīmējot, ka zemniekiem lielu atbalstu sniedz dažādi rīkotie konkursi, kas veicina lielāku produkcijas noietu kā iepriekš.

"Tiesa, zemniekiem ir jāgrib piedalīties šajos konkursos," norādīja Strazdiņa.

Uz jautājumu par to, vai Latvijas tirgus nav pārpludināts ar importa dārzeņiem, Strazdiņa norāda, ka lielākoties tirdzniecībā tomēr nonāk Latvijā audzēti dārzeņi, vienlaikus atzīstot, ka tomēr pastāv arī krāpšanās gadījumi, kad ārzemju dārzeņi pārtop par vietējiem.

"Var teikt, ka veikalos 98% gadījumu nosaukums atbilst patiesībai," pastāsta kooperatīvas vadītāja, norādot, ka veikalos notiek lielākas kontroles, ko nevar teikt par tirgu, kas tomēr ir labvēlīga vide nosaukuma maiņām.

Kā jau iepriekš ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: