Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Līdz 2020.gadam piektdaļa rīdzinieku pārvietosies ar velosipēdu
Publicēts 2. jūnijā, 2014.
Arvien biežāk cilvēki izvēlas pārvietoties ar velosipēdu, kas izskaidrojams ar lētākiem izdevumiem, ērtību un veselīgu dzīvesveidu. Tagad šīm priekšrocībām pievienojas arī veloinfrastruktūras attīstība, kas veicinās arvien vairāk cilvēku par savu pārvietošanas līdzekli izvēlēties velosipēdu. Izskan prognozes, ka galvaspilsētā līdz 2020. gadam piektdaļa rīdzinieku pārvietosies ar velosipēdu.

Šodien tika iezīmēta jaunā velojosla Elizabetes ielā, ar kuru tad arī Rīgas pašvaldība sākusi īstenot velojoslu attīstības koncepciju, kuru izstrādājis pilsētplānotājs un arhitekts Toms Kokins sadarbojoties ar veloentuziastiem un satiksmes drošības ekspertiem. Koncepcijas mērķis ir pavisam vienkaršs - uzlabot pārvietošanās ērtumu un satiksmes drošību Rīgā.

Pie atklāšanas bija klāt arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, kas uzsvēra, ka šis ir īpašs brīdis, jo Elizabetes ielā - pilsētas vēsturiskajā centrā - sāk iezīmēt pirmo velojoslu Rīgā. Tāpat Rīgas domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka velojoslu ieviešana ir laba ziņa visiem riteņbraucējiem, kā arī autovadītājiem un gājējiem, kas nu varēs jūsties daudz drošāk.

Tuvākā nākotnē velojoslas plāno iezīmēt arī Dzirnavu un Lāčplēša ielā, bet piecu gadu laikā tas varētu tikt ieviestas arī pilsētas maģistrālajās ielās, piemēram, Brīvības ielā, Stabu ielā, Bruņinieku ielā, Avotu ielā, Lazdonas ielā, Kalna ielā, Ludzas ielā, Strūgu ielā un Turgeņeva ielā.Tāpat tiek plānots uzlabot velosipēdu satiksmi uz tiltiem un to nobrauktuvēm. 

Velojoslu ieviešana plāno izmaiņas satiksmes organizācijā kopumā, tādēļ Rīgas dome aicina visus satiksmes dalībniekus izturēties ar sapratni un savstarpēju cieņu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: