Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Lielbritānija oficiālu izstāšanos no ES varētu sākt 2017.gada sākumā
Publicēts 23. septembrī, 2016.
Lielbritānija oficiālu izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), iedarbinot Lisabonas līguma 50.pantu, plāno sākt nākamā gada sākumā, paziņojis britu ārlietu ministrs Boriss Džonsons.

Intervijā telekanālam "Sky News" Džonsons uzsvēra, ka sagaida, ka Lielbritānija izstāšanos procedūru sāks nākamā gada sākumā. "Nākamā gada sākumā jūs redzēsiet 50 panta vēstuli. Mēs to iedarbināsim," sacīja Lielbritānijas ārlietu ministrs.

"Esmu pārliecināts, ka tajā vēstulē mēs izklāstīsim dažus kritērijus par to, kā mēs rosinām virzīties uz priekšu," norādīja ministrs.

Viņš noraidīja iepriekšējos apgalvojumus, ka Lielbritānijas izstāšanās sarunas varētu ilgt vismaz divus gadus. "Es nedomāju, ka mums patiešām būs nepieciešams pavadīt pilnus divus gadus, bet tad redzēsim," piebilda ministrs.

Tāpat viņš noraidīja arī uzskatu, ka Lielbritānijai arī pēc izstāšanās būs jāatļauj brīva ES pilsoņu imigrācija, lai saglabātu netraucētu piekļuvi ES Vienotajam tirgum.

"Viņi vēlas, lai mēs domātu, ka ir kaut kāda sasaiste starp to, ko viņi sauc par piekļuvi Vienotajam tirgum un pārvietošanās brīvību. Tās ir pilnīgas blēņas," paziņoja ministrs.

Kā zināms, Eiropas Parlamenta (EP) deputāti 28.jūlijā, mudināja Lielbritāniju nekavējoties īstenot iedzīvotāju vairākuma izteikto gribu, oficiāli izstājoties no Eiropas Savienības (ES).

Eiropas Parlamenta rezolūcijā, par kuru nobalsoja 395, bet pret– 200 deputāti, norādīts, ka Lielbritānijas iedzīvotāji pauduši savu gribu un tā ir pilnībā jārespektē, uzsākot nekavējoties izstāšanās procesu.

EP aicina Lielbritānijas valdību ievērot cilvēku demokrātiski pieņemto lēmumu, sākot nekavējoties īstenot izstāšanās procedūru, proti, īstenojot līguma par ES 50.pantu, lai pēc iespējas ātrāk varētu sākt izstāšanās sarunas.

Neskatoties uz to, tiek pieļauts, ka sarunas par Lielbritānijas izstāšanos no ES varētu ieilgt.

Foto:Unsplash//https://pixabay.com/en/users/Unsplash-242387//https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: