Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
LVB: Nav šaubu par “Dogo” barības saistību ar suņu saslimšanu
Publicēts 20. septembrī, 2016.
SIA “Tukuma straume” ražotajā suņu barībā “Dogo” atrastas vielas, kurām tur noteikti nebija jābūt. Tāpēc ārstiem nav šaubu par barības saistību ar suņu slimību, intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Veterinārārstu biedrības (LVB) Mazo dzīvnieku veterinārārstu sekcijas vadītāja vietniece Lita Konopore.

Viņa atklāja, ka par sabiedrības saziedotajiem līdzekļiem notikušajos pētījumos SIA “Tukuma straume” ražotajā suņu barībā “Dogo” atrastas vielas, kurām tur noteikti nebija jābūt. Vienlaikus neesot atrastas konkrētas vielas, kas varēja izraisīt bīstamo suņu slimību – barības vada paplašināšanos.

“Šobrīd vairs nav šaubu, ka tā varētu būt sakritība, tā ir vistiešākā cēlonība,” sacīja Konopore.

Viņa atzina, ka tas ir ļoti interesants gadījums, kas jau iegājis veterinārijas vēsturē. Palīdzību Latvijas zinātniekiem brīvprātīgi sniedza arī kolēģi no citām valstīm.

Konopore atklāja, ka “mēs varētu būt ļoti tuvu kādam jaunam atklājumam, kas saistīts ar apstākļiem, kurus līdz šim neviens nespēja atklāt.”

Biedrības pārstāve pauda cerību, ka līdz ar pētījuma rezultātu paziņošanu mainīsies arī valsts pieeja, jo cēlonība absolūti pierādīta.

Veterinārārstu biedrība otrdien, 20. septembrī, rīko zinātnisku konferenci, kurā LVB izveidotā pētnieku grupa kopā ar ārzemju sadarbības partneriem iepazīstinās praktizējošos veterinārārstus, VMF mācībspēkus, zinātniekus un kompetentās iestādes ar Latvijas suņus neparasti bieži skārušās slimības – megaesophagus / polineiropātijas izpētes rezultātiem un secinājumiem.

Konferencē dalību ir apstiprinājušas Eiropas veterinārārstu organizācijas, Latvijas Ārstu biedrība un dažādu zinātņu jomu pārstāvji.

Kā zināms, uzņēmums “Tukuma straume”, kura ražotā suņu barība “Dogo”, tika saistīta ar suņu barības vada paplašināšanos, noliedz jebkādu vainu saistībā ar suņu slimību.

Foto:eyeImage/https://pixabay.com/en/users/eyeImage-952081//https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: