Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Nedēļas nogale būs silta, bet nokrišņiem bagāta
Publicēts 18. augustā, 2017.
Nedēļas nogalē gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +30 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Darba nedēļas pirmā puse tika aizvadīta zem augsta spiediena apgabala, kas nozīmēja saulainu laiku. Tajā pašā laika skaidras debesis nozīmē, ka naktīs gaiss strauji atdziest. Minimālā gaisa temperatūra 15. augustā zāles virskārtā temperatūra nokritās līdz pat 0 °C, bet mazliet augstāk gaiss bija atdzisis līdz +7° C, bet Mērsragā reģistrēti +3.0° C. Darba nedēļas otru pusi jau iezīmē zema spiediena ieplaka, kas radīja pozitīvus apstākļus lietus-gubu mākoņu izveidei, kas vietām nes pērkona negaisu.

Lai gan naktī laika apstākļus virs Latvijas noteica neliels augsta spiediena atzars, tas tomēr strauji tiek virzīts uz austrumiem. Vadību pārņems ciklons ar centru virs Skandināvijas, kura austrumu mala noteiks laiku Latvijā. Līdz ar to šodien starp mākoņiem brīžiem uzspīdēs saule, tomēr gaidāms arī neliels īslaicīgs lietus, austrumos pēcpusdiena attīstoties konvektīvajiem procesiem, var izveidoties arī pērkona negaiss. Galvaspilsētu lietus skars tikai pēcpusdienā. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Gaisa temperatūra šodien gaidāma +21…+26° robežās, nedaudz vēsāka diena būs Kurzemes piekrastē, tur +20…+22°.

Brīvdienās iezīmēsies nepastāvīgi laika apstākļi. Tos noteiks ciklons ar centru virs Skandināvijas, kā ietekmē Latvijā sestdien ieplūdīs ļoti siltas gaisa masas. Gaisa temperatūra dienvidu rajonos paaugstināsies līdz +28…+29°. Tomēr no rietumiem Latviju šķērsos atmosfēras fronte ar nokrišņu zonu, līdz ar teritorijas lielākajā daļā līs mērens lietus. Zonas priekšgalā gaidāmas arī mērenas pērkona lietusgāzes ar brāzmainu vēju. Rīgai šī zona pietuvosies pēcpusdienā. Līdz tam gaiss galvaspilsētā iesils līdz +28°.

Nakts uz svētdienu būs lietaina, bet samērā silta, jo termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par +14…+17°, tomēr svētdiena būs aukstāka un gaiss neiesils vairāk par +20° (arī Rīgā prognozes uzrāda šādu temperatūra) . Dienas gaitā aiz frontes būs vērojams neliels īslaicīgs lietus no gubu-lietus mākoņiem.

Nākamā nedēļa arī būs nepastāvīga laika apstākļu ziņā sakarā ar ciklonu aktivitāti Baltijas jūras reģionā. Nedēļas sākumu iezīmēs vēl nokrišņu zonas, kas beigsies, kad nedēļas vidū pastiprināsies augsta spiediena atzars. Dienas pavadīs mērens siltums, bet naktīs termometra stabiņš zem skaidrām debesīm var noslīdēt zem +10 grādu atzīmes.

Foto: StockSnap/https://pixabay.com/en/users/StockSnap-894430/https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: