Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Neraugoties uz SVF bažām, Grieķija cer noslēgt vienošanos jau nākamnedēļ
Publicēts 12. jūnijā, 2015.
Neraugoties uz Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) skeptisko noskaņojumu, Grieķija cer panākt vienošanos ar starptautiskajiem kreditoriem līdz 18. jūnijam.

Grieķija cer noslēgt vienošanos ar aizdevējiem šī mēneša 18. datumā gaidāmajā eirozonas finanšu ministru sanāksmē.

Ar šādu paziņojumu Grieķijas valdība nāca klajā dienu pēc tam, kad SVF devās prom no sarunām Briselē, paužot neapmierinātību par Grieķijas nevēlēšanos pildīt vienošanai nepieciešamos nosacījumus. SVF pārmeta Atēnām to, sarunās nav novērojams progress un līdz ar to līdz tam, lai vienošanās tiktu panākta, ir ļoti tālu.

"Es ceru, ka vienošanās tiks panākta drīz," televīzijas kanālā pavēstīja Grieķijas ministrs, piebilstot, ka,ja Grieķijas ekonomika neaktivizējas, tad nav iespējams tikt galā ar bezdarbu.

"Tehnisku vienošanos ir iespējams panākt, tagad jautājums ir drīzāk par to, vai Grieķijas pusei ir politiskā griba īstenot vajadzības, kas ir nepieciešams programmas sekmīgai pabeigšanai," Grieķijas situāciju raksturoja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents eirozonas jautājumos Valdis Dombrovskis, piebilstot, ka vai nu tuvākajās dienās jāpanāk vienošanās vai Grieķijai jāmeklē citi risinājumi.

Tikmēr EK priekšsēdētājs Žans Klods Junkers izteicies, ka “šobrīd bumba ir Grieķijas valdības laukuma pusē”, kas nozīmē, ka viss būs atkarīgs no Grieķijas vēlmes strādāt, lai panāktu vienošanos līdz šī mēneša beigām.

Jau vēstīts, ka Grieķijai un starptautiskajiem aizdevējiem ir jāvienojas par reformu plānu, kas ļautu izmaksāt Grieķijai pēdējo aizdevumu 7,2 miljardus eiro apmērā. Lai arī sarunas ilgušas jau piecus mēnešus, vienošanās aizvien nav panākta, galvenokārt, abu pušu nepiekāpības dēļ.

Grieķijas premjerministrs Alekss Ciprs nācis klajā ar paziņojumu, ka viņa valdība varētu apstiprināt budžeta mērķus, ko pieprasa tās galvenie kreditori – citas eirozonas valstis un SVF, taču aizvien nav mierā ar tām prasībām, kas attiecas uz pensiju samazināšanu un tirdzniecības nodokļa palielināšanu. Savukārt starptautiskie aizdevēji nav mierā ar šādu Grieķijas nostāju.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: