Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Norit spraiga izmeklēšana, lai noskaidrotu vainīgo Malaizijas lidmašīnas notriekšanā
Publicēts 18. jūlijā, 2014.
Vakar, netālu no Ukrainas – Krievijas robežas nogāzusies “Malaysia airlines” lidmašīna Boeing 777, kura devusies reisa Amsterdama – Kualalumpu. Uz klāja tobrīd atradušies 280 pasažieri un 15 apkalpes locekļi, no kuriem lielāka daļa bijuši Nīderlandes pilsoņi. Pašlaik norit izmeklēšana, lai noskaidrotu vainīgās personas.


Kā liecina ASV izlūkošanas rīcībā esošā informācija, lidsabiedrības “Malaysia airlines” lidmašīnu Boeing 777 notriekusi pretgaisa aizsardzības raķete, kuru gaisā raidīja prokrieviskie seperātisti.Pašlaik notiek traģēdijas izmeklēšana, kurā iesaistīti Ukrainas un starptautiskie izmeklētāji.

Tikmēr prokrieviskie kaujinieki noliedz faktu, ka būtu vainojami traģēdijā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins uz to atbildējis, ka atbildība par notikušo būtu jāuzņemas Ukrainai, jo tieši tajā notiekot nemitīga karadarbība. 

ASV adminstrācija noliedz, ka Ukraina būtu vainojama notikušajā, norādot, uz to, ka Ukrainai nav bijis nepieciešams notriekt lidojošo lidmašīnu, piebilstot, ka tas arī nebūtu Ukrainas spēkos. Tiek norādīts arī uz prokrievisko separātistu iepriekšējām darbībām Ukrainas teritorijā. ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka sniegs jebkādu palīdzību, kāda būs nepieciešama notriektās lidmašīnas izmeklēšanai. Viņš uzstāja, ka no notriektās “Malaysia Airlines” lidmašīnas avārijas notikuma vietas nedrīkst tikt novākti nekādi pierādījumi, īpaši pirms rūpīgas izmeklēšanas veikšanas. 

Obama 18. jūlijā telefoniski sazinājās ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko, lai cītīgi uzsvērtu, ka jāaptur lidmašīnas atlūzu pārvietošanas darbi. Baltais nams ziņoja, ka Ukrainas teritorijā ir jāpaliek visiem katastrofas pierādījumiem.

Starptautiskie izmeklētāji izpētīs visus trģēdijas rakursus un rūpīgi izmeklēs notikušo. Baltais nams ir pārliecināts, ka ka prokrieviskie separātisti slēps vai likvidēs pierādījumus, lai netiktu atklāta patiesība par katastrofu. 

Tikmēr Vācijas kanclere Angele Merkele ir strikti pieprasījusi Krievijai izdarīt spiedienu uz prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos, lai tie atkāpjas, turklāt uzsver, ka ir jāveic starptautiska izmeklēšana Malaizijas gaisa lainera traģēdijas sakarā.

Merkele intervijā par Ukrainā notiekošo uzsver, ka par visu ir pilnībā atbildīga Krievija, to ir parādījuši pēdējā laika notikumi, tādēļ ir jābūt politiskam risinājumam kā notiekošo labot.  Kanclere arī atklāj, ka tuvāko dienu laikā pret Krieviju ir sagaidāmas jaunas sankcijas, kuru izsludināšanai nepieciešamas pāris dienas. 

Kā radījumam “Rīta panorāma” norādījusi Latvijas vēstniece Ukrainā Argita Daudze, tad notikušais nav saistīts tikai ar Ukrainu, tas ir pārvērties par globālu drošības krīzi, kuru risināšanā jāiesaistās starptautiskajai sabiedrībai. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: