Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Par vienu premjera kandidātu mazāk - Augulis atsakās kandidēt
Publicēts 14. decembrī, 2015.
Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) noliedza iespēju, ka varētu kandidēt uz premjera amatu.

Pirmdien intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" Augulis norādīja, ka nevēlas kļūt par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) premjera amata kandidātu. Viņš savu atbalstu pauda Saeimas deputāta Māra Kučinska (ZZS) nominēšanai amatam.

"Es tagad publiski varu paziņot, ka es nebūšu ZZS premjera amata kandidāts un šādai nominācijai atbalstīšu Kučinski, kurš noteikti par tādu varētu tikt apstiprināts. Protams, valde šodien par šo jautājumu lems," sacīja ministrs.

Savukārt vērtējot "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas izredzes kļūt par Ministru prezidentu un gūt vairākuma atbalstu, Augulis norādīja, ka "klupšanas akmens" ir Nacionālā apvienība, kas paudusi viedokli, ka neatbalstīs Āboltiņas kandidatūru.

"Mūsu uzstādījums un redzējums ir tāds, ka strādāt jāturpina pašreizējai koalīcijai," norādīja Augulis, piebilstot, ka, gadījumā, ja "Vienotībai" nav atbalsta, tad ZZS jāveido valdība.

Runājot par ZZS kandidātu Māri Kučinski, viņš norādīja, ka deputātam ir pietiekami liela pieredze, vairākkārt viņš ir ieguvis sabiedrības atbalstu, kā arī iepriekšējās Saimes vēlēšanas ir pierādījušas, ka sabiedrība viņam uzticas.

"Man gribās cerēt, ka Jauno gadu sāksim ar jaunu valdību un daudz aktīvāku darbību no paša premjera puses," sacīja Augulis.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien, 10. decembrī, uzsāka sarunas ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām par jauna Ministru kabineta izveidošanu.

Lai Valsts prezidents nominētu Ministru prezidentu, šī amata kandidātam un viņa kabineta sastāvam jāgūst pilnīgs jaunveidojamās koalīcijas atbalsts.

No ZZS puses kā iespējamie kandidāti iepriekš publiski nosaukti zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, labklājības ministrs Uldis Augulis un deputāts Māris Kučinskis.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: