Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Pārtikas embargo iespaidā Krievijas restorāni piedzīvojuši būtiskas pārmaiņas
Publicēts 4. jūnijā, 2015.
Krievijas ieviestā pārtikas embargo iespaidā būtiskas pārmaiņas piedzīvojuši vairāki Maskavas augstas klases restorāni, kuri sākuši vairāk pievērsties vietējām delikatesēm.

Laiks, kad Maskavas restorānos dominēja itāļu un franču virtuve ir pagājis un kopš pārtikas embargo ieviešanas tajos vairs nav atrodami neordināri ēdieni. Tā vietā restorāniem nākas izmantot vietējos produktus un mainīt kulinārijas tendences.

Neraugoties uz to, ka liela daļa restorānu atraduši jaunu pieeju delikatešu radīšanai, tik pat daudziem tas nav izdevies tik veiksmīgi un tos nācies slēgt. Galvenokārt tādu restorānu vidū ir tie, kuri balstījās uz gaļas un siera produktiem, kurus ieveda no Rietumvalstīm. Savukārt tie, kuri nepieciešamās sastāvdaļas meklē iegādāties no Krievijas reģiona, tagad ir konkurētspējīgāki, pat neraugoties uz ekonomikas sabrukumu.

Atsevišķi restorānu īpašnieki uzsver, ka tiem paveicies, jo viņi 90 procentos gadījumu izmanto krievu produkciju, vienlaikus norādot, ka tomēr līdz ar to, ka arvien mazāk produktu tiek piegādāti Krievijas tirgū, dārgāk kļūst iegādāties vietējos.

Cenu pieaugums nav labi atspēlējies arī uz patērētājiem, kuri labāk izvēlas ēst mājās un to atzīst vairāki restorānu īpašnieki.

"Krīzes virsotne ir pagājusi," uzskata restorānu federācijas vadītājs Igors Bukharovs, norādot, ka kopš rubļa vērtības paaugstināšanās daudzi restorāni pārskatījuši savas ēdienkartes un optimizējuši izmaksas, uzsākot jaunus projektus, lai strādātu labāk.

Tomēr tie, kas ēdienus pagatavoja no dārgiem un augstas kvalitātes sastāvdaļām cieta visvairāk, jo līdz ar cenu kāpumu izejvielas kļuva nepieejamas. Veiksmīgāk krīzi pārdzīvoja tie, kas atgriezās pie padomju klasikas un mainīja ēdienkarti, tomēr lielai daļai restorānu pārtikas embargo beidzās ar biznesa beigām.

Kā jau ziņots, Krievija 7.augustā noteikusi importa aizliegumu lielākajai daļai pārtikas produktu no ES, ASV un citām rietumvalstīm, kas atbalstījušas sankcijas pret Krieviju.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: