Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Piebalgs: "Vienotības" premjera amata kandidāte var būt tikai Āboltiņa
Publicēts 21. decembrī, 2015.
Partijas "Vienotība" kandidāts Ministru prezidenta amatam var būt tikai partijas līdere Solvita Āboltiņa un neviens cits, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja "Vienotības" valdes loceklis Andris Piebalgs, noraidot iespēju par viņu kā iespējamo premjera amata kandidātu.

Viņš uzsvēra, ka šobrīd "Vienotības" pozīcija valdības veidošanā pašlaik ir ļoti skaidra - premjera amata kandidāte var būt Āboltiņa, un neviena cita kandidāta šim amatam nav. 

Neskatoties uz publiskajā telpā izskanējušajiem pieņēmumiem par viņu kā iespējamo kandidātu valdības vadītāja amatam, Piebalgs šādu iespēju noraida, piebilstot, ka nekādos apstākļos nav kandidāts.

"Tātad, vai nu Solvita Āboltiņa saņem mandātu, jo balsojums vēl ir priekšā, vai arī "Vienotībai" nav kandidāta. Partijai nav "plāna B"," norādīja Piebalgs.

Savukārt runājot par Nacionālas apvienības noraidošo attieksmi pret Āboltiņu kā iespējamo valdības vadītāju, Piebalgs norādīja, ka pastāv iespēja, ka vienošanās varētu tikt panākta, skaidrojot, ka politikā nekad līdz galam visas durvis nav aizslēgtas.

Vienlaikus viņš atzina, ka "Vienotība" ir sašķelta un partijā ir daudz iekšējā rūgtuma, ko jūt arī cilvēki. "Visi sagaida no partijām domu dažādību, tajā pašā laikā spēju nest vienu viedokli," norāda Piebalgs.

Jau vēstīts, ka partija “Vienotība” valdes un Saeimas frakcijas kopsēdē Ministra prezidenta amatam izvirzījusi partijas līderi Solvitu Āboltiņu.

Tikmēr esošajā koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienība turpina iestāties pret partijas “Vienotība” līderes Solvitas Āboltiņas virzīšanu Ministru prezidenta amatam, jo uzskata, ka nākamās valdības vadītājam ir jābūt ar labu reputāciju un jābauda sabiedrības atbalsts.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: