Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Politoloģe: Vienotība nesaprot, cik bīstamā situācijā tā atrodas
Publicēts 15. janvārī, 2016.
Pašreizējā varas partija “Vienotība” nesaprot, cik bīstamā situācijā tā atrodas, šorīt intervijā Latvijas Radio pauda Stradiņa universitātes pasniedzēja, politoloģe Simona Gurbo.

 

Viņa norādīja, ka pati “Vienotība” šobrīd neapzinās, kādā situācijā atrodas un tai vismaz pusgadu vajadzēja strādāt pie partijas konsolidācijas un nostiprināšanas, jo patlaban no malas izskatās, ka “Vienotība” palikusi “dažu cilvēku projekts”.

Viņa pauda viedokli, ka “Vienotības” biedri sākuši kritizēt savu partiju:”Tas sāk līdzināties “līķu spārdīšanai” – kad cilvēks pakritis, bet viņu turpina sist,” norādīja Gurbo, piebilstot, ka daudz kas būs atkarīgs no pašas “Vienotības”.

Vienlaikus viņa atteicās izteikt prognozes, cik ilgi noturēsies partija “Vienotība”. Viņa gan nepiekrita eksprezidenta Valda Zatlera viedoklim, ka “Vienotība” šobrīd varētu sevi glābt, aizejot opozīcijā, viņas prāt tādā gadījumā “Vienotība” līdz nākamajām vēlēšanām var arī neizturēt.

Runājot par premjera amatam izvirzīto Māris Kučinski, viņa pauda, ka viņš nav ieskicējis skaidru vīziju par valsts attīstību turpmākajiem gadiem, kas būtiski atšķirtos no iepriekšējās valdības nospraustajiem mērķiem.

“Latvijā līdz labākajam variantam vēl ir izaugsmes iespējas,” par Vējoņa izvēli sacīja politoloģe.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar abiem iespējamiem premjera amata kandidātiem – partijas “Vienotība” pārstāvi Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nominēto premjera amata kandidātu Māri Kučinski ir nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: