Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Premjers: Pastāv bažas par populistisku priekšlikumu vilni
Publicēts 4. decembrī, 2017.
Ministru prezidents Māris Kučinskis pauž bažas par populistisku priekšlikuma vilni. "Ir jau dzirdētas vēlmes par Latviju bez nodokļiem," intervijā laikrakstam "Diena" atzīst premjers.

Viņš pauž, ka jaunais gads sāksies ar ļoti sarežģītu procesu tieši parlamentā. Vēlēšanu dēļ būs sarežģīta lēmumu pieņemšana. "Tas attiecas, no vienas puses, uz valdības sūtītajiem likumu izmaiņu priekšlikumiem - būs pagrūti runāt par vienotu koalīcijas atbalstu, jo katrs gribēs pozicionēties. Toties šāda, ja tā var teikt, nesaturēšanās kopā ir lieliska augsne populismam," norādījis Kučinskis.

Viņš norādīja, ka jau tagad sācies populistisku priekšlikuma vilnis, un izskan vēlmes par Latviju bez nodokļiem un tamlīdzīgi.

"Labi atceros to laiku, kad tieši priekšvēlēšanu ietekmē Saeima pamatīgā bedrē iedzina pensiju sistēmu, bija vajadzīgi pieci seši gadi, lai tiktu līdz nulles punktam. Tagad mums ir ļoti stabila pensiju sistēma. Toreiz arī viss sākās ar to, ka kāds pirms vēlēšanām gribēja izskatīties ļoti labs, izdalot visiem visādus labumus," laikrakstam uzsvēra Kučinskis.

Atbildot uz to, kurām no partijām gaidāmi vislielākie riski, premjers norādīja, ka vispirms ir ļoti grūti prognozēt to daļas "Vienotības" frakcijas deputātu uzvedības maiņu, kas tagad ir jaunās partijās. Pēc viņa sacītāj, tajās daudzi deputāti, iespējams, ir pietiekami atbildīgi, lai paši nesniegtu populistiskus priekšlikumus, bet tas nenozīmē, ka viņi neatbalstīs.

Nolemts, ka Saeimas rudens sesiju slēgs 27.decembrī, bet ziemas sesiju sāks 8.janvārī.

Foto: Saeimas kanceleja


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: