Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Protestētāji aicina iedzīvotājus februāra sākumā neizmantot sabiedrisko transportu
Publicēts 27. janvārī, 2015.
Sociālajā saziņas vietnē “Facebook” izveidotas domubiedru grupas “Pret RD biļešu paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā” pārstāvji aicina iedzīvotājus 1. vai 2. februārī ignorēt un neizmantot SIA „Rīgas satiksme” transportlīdzekļus, tādējādi paužot savu nostāju pret sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu Rīgas pilsētā.

"Mēs aicinām 1. vai 2. februārī ignorēt un neizmantot SIA „Rīgas satiksme” transportlīdzekļus. Tas ir protests pret sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu Rīgas pilsētā, tas ir aicinājums, ko katrs personīgi var atbalstīt vai neatbalstīt. Mums nav vienalga, mums ir nostāja," rakstīts lapas veidotāju publiskajā paziņojumā.

"Mēs neuzskatām par pareizu pacelt sabiedriskā transporta brauciena maksu gandrīz par 100%. Veicot aptauju facebook vietnē, lielākais vairums nenoliedz cenu kāpumu valstī, tādējādi piekrītot pakāpeniskai sabiedriskā transporta biļetes cenas paaugstināšanai. Lielākā sabiedrības daļa dzīvo ar minimāliem naudas līdzekļiem, kur katri 10 centi ir nozīmīgi," uzsver lapas pārstāvji. 

Vai šādā veidā valsts vēlas lielāku pilsoņu emigrāciju uz citām valstīm, lai tie izdzīvotu un uzturētu savas ģimenes! Vai šādā veidā valsts vēlas sastrēgumus Rīgas pilsētā! Vai šādā veidā liek mums saprast to, ka valsts nepieder tās iedzīvotājiem! 

"Mēs uzdodam konkrētus jautājumus, uz kuriem negaidām paviršas un neskaidras atbildes", uzsver protesta organizatori, norādot, ka Valsts kontrole atkārtoti vērsusies pie Rīgas pašvaldības vadības, lūdzot iesniegt visus pamatojošos dokumentus, kas attiecas uz cenu paaugstināšanu - pētījumus, ekspertu atzinumus, jaunos iekšējos tiesību aktus, lai tos nodotu Satiksmes ministrijas ekspertiem izvērtēšanai. 

Protestētāji paziņojumā pievienojuši arī vairākus jautājumus, uz kuriem cer saņemt atbildes no SIA „Rīgas satiksme” un Rīgas domes.

Sabiedrības aktīvistu izveidotā domubiedru grupa "Pret RD biļešu paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā" nedēļas laikā savākusi vairāk kā piecus tūkstošus atbalstītāju.

Jau vēstīts, ka no 1. februāra stāsies spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā, turpmāk viens brauciens maksās 1,15 eiro, savukārt biļete pie vadītāja 2 eiro.  

 


Komentāri (1)
Andron Mc: Nu takš naivi kautko tur protestēt!
Pirmkārt, ne jau velti cenas ceļ ziemā!
Otrkārt, tie parazīti ļoti labi izprot hostu (šajā gadijumā latvieteli). Nekas latvieteļi nevarēs savākties kopā, pat ne priekš "car pooling"! Tie parazīti to ļoti labi zin!
Treškārt, treknās cūkas nevar vairs patusnīt pat 2-3 pieturas bez transporta.
27/01/2015 14:18
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: