Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Reirs skaidro, kāpēc atteicies no premjera amata
Publicēts 8. janvārī, 2016.
Finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība) atteicies no iespējas kandidēt uz premjera amatu, jo vēlējies pabeigt iesāktos darbus ministrijā.

"Mums bija sarunas un es informēju Valsts prezidentu Raimondu Vējoni par paveikto Finanšu ministrijā, un izteicu vēlmi turpināt darbu ministrijā, jo ir vairāki iesākti darbi, kurus nepieciešams pabeigt," savu lēmumu šorīt LTV raidījumam "Rīta Panorāma" skaidroja Reirs.

Kā par vienu no galvenajiem darbiem viņš minēja finansējuma palielinājumu veselības aprūpei, lai izkaustu rindas, samazinātu pacientu iemaksas. "Šis darbs jau iesākts, un ir nepieciešams ieviest jaunu sociālo iemaksu sadaļu, no kuras finansētu veselības aprūpi," skaidroja Reirs.

Vienlaikus viņš noliedza, ka viņa lēmums nekandidēt varētu būt saistīts ar to, ka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) kategoriski iebilsts pret viņa kandidatūru.

"Sadarbība ar LTRK nevedas, jo tas problēmas, kuras iestāde aktualizē, nav aktuālas tas dalībniekiem," skaidroja Reirs, piebilstot, ka apgalvojumi, ka ministrija nesadarbojas ar uzņēmējiem, ir mīts.

Reirs ceturtdien, 7.janvārī, noraidījis Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa izteikto oficiālo piedāvājumu kļūt par premjera amata kandidātu. Neformāli kā reālākais nākamā premjera amata kandidāts izskan Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: