Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Rīgas domes pētījumu lietā rodas daudzi un dažādi jautājumi
Publicēts 11. februārī, 2015.
Ja Rīgas domes vadītājs neievēro likumus vai pārkāpj pilnvaras, viņš var tikt atstādināts no amata, tā šorīt intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

Komentējot dīvainības ap Rīgas domes pētījumu, Gerhards apstiprināja, ka atbilstoši likumdošanai ministrija ir pieprasījusi paskaidrojumus Rīgas mēram Nilam Ušakovam.

"Vērtēsim šos paskaidrojumus un ja tie nebūs pietiekami pārliecinoši vērsīsimies pie Valsts kontroles un citām institūcijām, kas arī lems par tālāko rīcību".

Atbildot uz jautājumu par saviem izteikumiem medijos sakarā ar Rīgas domes vadības atstādināšanu, Gerhards norādīja, ka likumdošana šādās situācijās paredz ļoti precīzu darbību,proti,ja domes vadītājs ir pārkāpis savas pilnvaras, tad viņš var tikt atstādināts.

"Rīgas domes pētījumu lietā rodas daudzi un dažādi jautājumi, uz kuriem iedzīvotāji vēlas gūt atbildes," sacīja ministrs, norādot, ka ļoti labi saprot ikvienu Rīgas iedzīvotāju, kas šobrīd uzdod jautājumus sakarā ar situāciju, kurā par pētījumu tiek samaksāta nauda, kura vēlāk tiek atdota atpakaļ.

Jau vēstīts, ka Ušakova padomnieka Jāņa Dzanuškāna advokātu birojs “Dzanuškāns & partneri” bija veicis 36 tūkstošus eiro vērtu pētījumu, kas pēc tam izrādījies plaģiāts, proti, lielāko daļu pētījumu aizņēmusi materiālu izraksti un citāti no interneta vidē pieejamiem dažādu organizāciju pētījumiem.

Otrdien Rīgas mērs Nils Ušakovs paziņoja, ka lai novērstu jebkādas iespējamās spekulācijas par ētikas normu pārkāpumiem, Jānis Dzanuškāns ir pieņēmis lēmumu atmaksāt RD Attīstības departamentam par pētījumu saņemtos 35 000 eiro.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: