Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Sīrija eksportēs citrusaugļus uz Krieviju; interesi izrādi arī Ēģipte
Publicēts 9. decembrī, 2015.
Sīrija plāno eksportēt uz Krieviju vairāk nekā 700 tūkstošus tonnu citrusaugļu, lai aizpildītu trūkumu, kas radies pēc tam, kad Maskava noteikusi aizliegumu Turcijas pārtikas produktiem, atsaucoties uz Damaskas amatpersonu rīcībā esošo informāciju, vēsta ārvalstu mediji.

"Mēs gatavojamies sūtīt uz Krievijas tirgiem apmēram 700 tūkstošus tonnu citrusaugļu, galvenokārt apelsīnus," paziņojis Sīrijas Rūpniecības kameru vadītājs Faress Šehabi.

Tiek norādīts, ka pirmais sūtījums jau ir ceļā uz Krieviju. Tāpat tiek apspriests citu Sīrijas preču imports, tai skaitā tekstilizstrādājumi.

"Maskavas aizliegums Turcijas precēm varētu palīdzēt Sīrijas ražotājiem paplašināt biznesu Krievijas tirgū," norādīja Damaskas Rūpniecības kameras vadītājs Samers al Debess, piebilstot, ka Sīrijas uzņēmēji ir gatavi apmeklēt Maskavu drīz un izskatīt sadarbības iespējas.

Arī Ēģipte ir izteikusi interesi aizstāt Turciju Krievijas tirgū. Kaira ir lūgusi Maskavu dot tai iespēju nodrošināt to ar aizliegto Turcijas produkciju, norādot, ka ir gatava eksportēt Ēģiptes produkciju uz Krieviju.

Kā zināms, saistībā ar nesen notikušo incidentu, kad Turcija netālu no Sīrijas notrieca Krievijas kara lidmašīnu, Maskava sākusi īstenot aktīvas pretdarbības pret turku uzņēmējiem un valsts pilsoņiem.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprinājis virkni sankciju pret Turciju, tai skaitā attiecībā uz lauksaimniecības produktu importu.

Kā liecina publiskotā informācija, no pārtikas produktiem aizliegti augļi un dārzeņi, tostarp tomāti, sīpoli, gurķi, vīnogas, aprikozes un āboli. Tiem pievienojušies arī vistas produkti un sāls.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: