Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Sīrija un Ēģipte - pirmās rindā uz to, lai aizstātu Turcijas produkciju Krievijā
Publicēts 16. decembrī, 2015.
Ēģipte un vairākas citas valstis ir gatavas aizpildīt pārtikas trūkumu, kas radies pēc tam, kad Maskava noteikusi aizliegumu Turcijas produktiem, pavēstījis Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Manturovs.

Aizliegums, kas stāsies spēkā no 1.janvāra, attieksies uz tādiem Turcijas produktiem kā tomāti, gurķi, ziedkāposti, brokoļi, sīpoli, vīnogas, apelsīni, mandarīni, āboli, bumbieri, aprikozes, persiki un nektarīni, plūmes, meža zemenes un zemenes, kā arī saldētiem mājputnu produktiem, svaigām krustnagliņām un sāli.

Vislielāko interesi aizstāt Turcijas produktus izrādījušas Ēģipte un Sīrija, atzīst Manturovs, norādot, ka arī mazumtirgotāji Krievija vēlas, lai tiktu aizpildīta plaisa, ko radīs importa aizliegums Turcijas pārtikas produktiem.

Ēģipte pašlaik analizējot to produktu sarakstu, kuru varētu piegādāt uz Krieviju, tostarp tomātus, ko iepriekš uz Maskavu neeksportēja lielos daudzumos.

"Mēs galvenokārt pērkam tomātus un citrusaugļus no Ķīnas un Marokas, vīnogas no Čīles, Peru, Indijas, Irānas un Ēģiptes. Šīs arī ir tās valstis, kas piedāvājušas palielināt savas piegādes," norāda Nacionālas savienības pārtikas ekportētāju prezidents Dmitrijs Bulatovs.

"Kopumā mēs varētu iegādāties tomātus, vīnogas un citrusaugļus no desmitiem valstu, tikai mazākos daudzumos," piebilda Bulatovs.

Tikmēr Sīrija jau ir paziņojusi, ka plāno eksportēt uz Krieviju vairāk nekā 700 tūkstošus tonnu citrusaugļu, galvenokārt, apelsīnu.

Saskaņā ar Sīrijas Rūpniecības kameru vadītāja Faresa Šehabi sacīto, pirmā krava ar pārtikas produktiem jau ir nosūtīta uz Krieviju. Tāpat tiek apspriests citu Sīrijas preču imports, tai skaitā tekstilizstrādājumi.

"Sankcijas pret Turciju ražotājiem piedāvās ievērojamu nišu tirgū un atvērs plašas iespējas Sīrijas produktiem," norādīja Damaskas Rūpniecības palātas pārstāvis Samīrs Dibis.

Tomēr jau tagad tiek norādīts, ka galvenā problēma, ar kuru var nākties saskarties Sīrijai, ir transportēšanas problēmas. Ņemot vērā nestabilo situāciju Sīrijā, ir grūti prognozēt, vai sīrieši spēs nodrošināt nepārtrauktu piegādi.

Tajā pašā laikā ir grūti pateikt, vai Krievijai izdosies atrast alternatīvus piegādātājus, lai pilnībā aizstātu visus Turcijas importa produktus tuvāko trīs nedēļu laikā pirms pārtikas embargo stāšanās spēkā, jo sarunas un līguma parakstīšana prasīs laiku.

Jau vēstīts, ka saistībā ar nesen notikušo incidentu, kad Turcija netālu no Sīrijas notrieca Krievijas kara lidmašīnu, Maskava sākusi īstenot aktīvas pretdarbības pret turku uzņēmējiem un valsts pilsoņiem.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprinājis virkni sankciju pret Turciju, tai skaitā attiecībā uz lauksaimniecības produktu importu.

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: