Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Skolotāji gatavi streikot
Publicēts 20. janvārī, 2015.
Ja finansējums jaunajam pedagogu atalgojuma modelim tomēr netiks piešķirts, iespējami skolotāju streiki, tā šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Ingrīda Mikiško.

Mikiško atzina, ka pašlaik nav zināms, vai finansējums jaunam pedagogu atalgojuma modelim tiks piešķirts, ņemot vērā, ka nauda tiks ņemta no finansējuma neparedzētiem gadījumiem, kuru šobrīd sakarā ar plūdiem un apledojumiem netrūkst. Tāpēc pastāv risks, ka naudas var arī nepietikt un skolotājiem nāksies strādāt kā līdz šim. 

"Kad parādīsies aprēķini un būs konkrēts finansējums, tad varēsim runāt arī par arodbiedrības tālāko rīcību", norādīja Mikiško, neieslēdzot iespēju arī par streiku.

Finansējums nav vienīgais jautājums, par ko arodbiedrībai pašlaik jādomā. Pozitīvas atbildes gadījumā, ja jaunais atalgojuma modelis tiks ieviests, varētu būt tā, ka Latvijā trūktu pedagogi. 

"Sakārtojot izglītības sistēmu un nodrošinot pedagogiem normālu, astoņu stundu darbu, var gadīties, ka pedagogi pietrūks", norādīja Mikiško, atzīmējot, ka Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) datubāzē uzskaitīts krietni lielāks pedagogu skaits. 

Jau vēstījām, ka Izglītības ministrija izstrādājusi divus jaunus pedagogu atalgojumu modeļus, tai skaitā pašreizējā modeļa “Nauda seko skolēnam” pilnveidi un pārēju pilna laika darba slodzi.Izstrādājot jauno pedagogu atalgojumu modeli, liela vērība tiks pievērsta tam, lai panāktu nozares finansējuma pārskatāmību un skolām, pašvaldībām un visai sabiedrībai būtu pieejams skaidrs atalgojuma aprēķināšanas kritēriju kopums. 

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: