Skaidrītei vienmēr viss ir skaidrs. Un viņa darīs visu, lai arī jums viss būtu skaidrs!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Šonedēļ gaidāms auksts un sniegots laiks
Publicēts 18. decembrī, 2017.
Nedēļas gaitā laiks pakāpeniski kļūs aukstāks, iespējama arī stipra snigšana, kas var izveidot 15 cm biezu sniega segu, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pirmdien atmosfēras spiediens paaugstināsies, tādēļ būtiski nokrišņi valstī vairs nav gaidāmi. Pūtīs lēns vējš, līdz ar to atsevišķos rajonos saglabāsies migla. Otrdien valsts teritoriju šķērsos neliela zema spiediena ieplaka, tādēļ gaidāmi nelieli nokrišņi - piekrastē lietus, savukārt citviet slapjš sniegs, sniegs. Dažviet veidosies neliels apledojums - ceļi būs slideni! Vējš saglabāsies lēns. Gaiss naktī atdzisīs līdz -1...-5°, bet dienā iesils līdz +2…-3°. Piekrastes rajonos būs siltāk - tur gaisa temperatūra var paaugstināties līdz +4°.

Nedēļas vidū uz neilgu laiku Latvijā pastiprināsies augsta spiediena atzara ietekme, tādēļ mākoņu būs mazliet mazāk un starp tiem uzspīdēs arī saule. Būtiskas vēja stipruma un gaisa temperatūras izmaiņas nav gaidāmas.

Nedēļas otrajā pusē Latviju šķērsos atmosfēras fronte ar nokrišņu zonu, aiz kuras teritorijā ieplūdīs aukstāks gaiss. Valsts lielākajā daļā gaidāmi mēreni nokrišņi - rietumos pārsvarā lietus vai slapjš sniegs, bet centrālajā un austrumu daļā sniegs. Prognozes liecina, ka iespējama ir arī stipra snigšana - sniega segas biezums nedēļas izskaņā vietām Latvijā var palielināties par 5-6 cm, vietām veidojot aptuveni 15 cm biezu sniega segu. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz -2…-7°, vien jūras piekrastē un rietumu rajonos termometra stabiņš pieturēsies ap 0° un nedaudz augstāk.

Brīvdienās jeb Ziemassvētku ieskaņā gaidāmi nepastāvīgi laikapstākļi, jo no rietumiem Skandināvijai pietuvosies plašs un aktīvs ciklons. Pašreizējā prognoze liecina, ka atmosfēras spiediens krasi pazemināsies, Latvijas teritoriju sķērsos lietus un sniega mākoņi, kā arī pastiprināsies dienvidu puses vējš. Pastāv maza varbūtība, ka brīvdienas tiks aizvadītas bez nokrišņiem. Tomēr skaitlisko prognožu modeļu aprēķinu rezultāti attiecībā uz nedēļas izskaņu ir mainīgi un tos raksturo nenoteiktība. Tā. piemēram, prognozētās gaisa temperatūras amplitūda ir liela - vairākums prognožu modeļu ansambļu uzrāda, ka gaisa temperatūra dienās būs -1...+5° robežās rietumos un +3°…-9° robežās austrumos.

Foto: Pixabay


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: